Jeremić: Diplomatski okršaj sa Prištinom u Njujorku

Izvor: Blic, Tanjug, 16.Sep.2009, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Diplomatski okršaj sa Prištinom u Njujorku

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku juče je počelo 64. zasedanje Generalne skupštine, na kojem Srbiju, kako je za Tanjug ranije ocenio ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, očekuje „veliki diplomatski okršaj" sa Prištinom.

Privremene kosovske vlasti su, prema Jeremiću, znatno pojačale tempo lobiranja za svoju nelegalno proglašenu nezavisnost i nastupaju izuzetno agresivno. Prema rečima ministra, vlasti u Prištini očekuju da zasedanje Generalne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskoriste da krunišu svoje napore u poslednjih nekoliko meseci s ciljem da ubede značajan broj zemalja sveta, koje do sada nisu priznale Kosovo, da to i učine. Glavna debata biće održana u dva navrata - od 23. do 26. septembra i od 28. do 30. septembra, a u njoj će učestvovati i delegacija Srbije. On je posle razgovora sa marokanskim državnim rukovodstvom u Rabatu najavio da Maroko nije i neće, ni u bliskoj ni u daljoj budućnosti, priznati Kosovo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.