Janković se odrekao DS zbog Šutanovca

Izvor: Blic, 16.Avg.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković se odrekao DS zbog Šutanovca

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića saopštio je danas da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS) zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

."U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se građani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, "zaokreta predsednika DS" ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo "razgovor o mirnoj predaji vlasti".

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković je ocenio da potez predsednika DS "predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje sa vlašću Srpske napredne stranke".

"Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji. Šutanovac je, između ostalog, izjavio da će demokrate svoj predlog ustavnih izmena poslati 'predsedniku' Aleksandru Vučiću i da debata treba da počne prvo na nivou eksperata", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NE MOŽE I SA NAMA I VUČIĆEM" Janković se odrekao DS zbog Šutanovca

Izvor: Blic, 16.Avg.2017

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića saopštio je danas da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS) zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava..."U stanju prikrivene diktature...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.