Izbori 2012: Do 12 sati glasalo 22 odsto birača

Izvor: Blic, 06.Maj.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori 2012: Do 12 sati glasalo 22 odsto birača

Građani Srbije danas će se na biralištima izjašnjavati o novom šefu države, budućim sazivima republičkog i lokalnih parlamenata, a građani Vojvodine i o novom sazivu pokrajinskog parlamenta. Do 10 časova je glasalo 10,98 odsto birača, a izlaznost je najveća u Vojvodini - 11,11%. Glasanje protiče bez većih nepravilnosti, a u Novom Sadu su zabeležena dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << incidenta, kada je jedan član biračkog odbora razbio glasačku kutiju, zbog čega je morala da interveniše policija, a jedan građanin je priveden jer je nudio novac biračima.

14:59 - Bez HRT-a u Srbiji dok traje ćutnja

Emitovanje prvog programa Hrvatske radio televizije (HRT) prekinuto je danas u mrežama nekih kablovskih operatera u Srbiji, uz obrazloženje da je to naložila Republička radiodifuzna agencija (RRA).

14:54 - U Timočkoj krajini izlaznost do 14h 30 odsto

Prema reprezentativnom uzorku CESID-a, u Timočkoj krajini je na izbore do 14h izašlo 30 procenata od ukupnog broja upisanih birača.

-U Boru je izlaznost 31,6 procenata, Negotinu, 30,5 posto, Majdanpek 31 odsto glassača, a u opštini Kladovo 29,1 procenata. U opštini Knjaževac je izašlo 28,2 odsto, Sokobanji 30,8 a u Knjaževcu 28,2 procenta – kaže Radomir Milošević, koordinator CESID-a za Timočku krajinu.

Lidija Binđesko, sekretar opštinske izborne komisije Majdanpek, potvrdila je da su sva biračka mesta otvorena na vrema i da nije bilo nikakvih nepravilnosti.

-Sva biračka mesta u opštini Majdanpek otvorena su na vreme u 7 sati, bez ikakvih nepravilnosti – rekla je Binđesko.

14:44 - Izlaznost u Novom Sadu do 14 sati 27,3 odsto

Na birališta u Novom Sadu do 14 sati izašlo je 27,3 odsto glasača, izjavio je danas Tanjugu zamenik predsednika Gradske izborne komisije (GIK) Dušan Pavlović.

U protekla dva sata nisu zabeleženi značajniji incidenti na biračkim mestima, istakao je Pavlović.

Tokom prepodneva zabeležena su dva incidenta sa intervencijom policije.

14:37 - Do 14 sati u Kragujevcu izašlo skoro 30 odsto birača

Do 14 sati u Kragujevcu je na opšte izbore izašlo 29,93 odsto upisanih birača, saopšteno je danas iz Gradske izborne komisije tog grada.

14:34 - Tuča na biračkom mestu u selu kod Leskovca

Kako javlja dopisnica "Blica" iz Leskovca, na biračkom mestu broj 26, u sedištu Fudbalskog kluba „Veternica" u Podvorcu, danas je došlo do tuče glasača, a jedna žena se onesvestila. Na licu mesta su članovi i predsesdnik GIK Zoran Rajković.

Opširnije čitajte u posebnom tekstu.

14:22 - U Vojvodini do podne glasalo oko 22 odsto birača

Pokrajinska izborna komisija saopštila je da je do 12 sati u Vojvodini na birališta izašlo 21,87 odsto birača.

Prema tim podacima, najveća izlaznost je u opštini Nova Crnja gde je do podneva glasalo 33,05 odsto gradjana, a najniža je u opštini Kovin gde je pravo glasa iskoristilo 16,33 odsto birača.

U Novom Sadu je do 12 sati glasalo 19,03 glasača.

Najviša izlaznost po okruzima bila je u Srednjobanatskom okrugu gde je glasalo 30,07 odsto birača, a najniža u Južnobačkom okrugu gde je glasalo 20,32 odsto birača.

14:20 - U opštini Tutin odziv do 14 sati oko 34 odsto

Prema podacima reprezentativnog uzorka sa sedam biračkih mesta, u tutinskoj opštini je do 14 sati glasalo oko 34 odsto upisanih birača.

Zavisno od biračkog mesta izlaznost na teritoriji te opštine, izlaznost se kreće u rasponu od od 28 do 44 odsto upisanih u biračke spiskove.

14:13 - Čanak u redu za glasanje čekao četrdeset minuta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak glasao je danas na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Ðorđe Natošević" u Novom Sadu.

Čanak je, sa sinom, došao na biralište u 12 sati ali je zbog velike gužve čekao u redu i svoju građansku dužnost je obavio oko 12.40 sati.

14:10 - Dragan Marković glasao u Končarevu

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma glasao je danas, u 10 sati u selu Končarevu.

Marković, koji je rođen i živi u ovom selu, na biračko mesto je izašao sa porodicom.

14:08 - U Banjaluci do 10 sati glasala polovina upisanih birača

Na glasačkom mestu u Konzulatu Srbije u Banjaluci za predsedničke i parlamentarne izbore Srbije do 10 sati glasalo je 150 birača ili pedeset posto, izjavio je predsednik biračkog odbora u Konzulatu Aca Jovanović.

14:06 - Jerkov glasala u Novom Sadu

Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) za gradonačelnika Novog Sada, Aleksandra Jerkov glasala je danas na opštim izborima u Srbiji.

Jerkova je glasala u mesnoj zajednici „Narodni heroji" u Majevičkoj ulici u Novom Sadu.

horor Nedelja, 06. 05. 2012. 13:12

Neregistrovan Korisnik

Mene i moje komšije su spopadale zadnjih dana stranke, jedna se usudila danas ii da mi kuca na vrata.Živim u Beogradu, mogu samo da zamislim šta se radi po selima.

14:02 - Pavličić glasao u OŠ "Đorđe Natošević"

Gradonačelnik Novog Sada i ponovni kandidat koalicije "Izbor za bolji Novi Sad - Bojan Pajtić" za ovu funkciju Igor Pavličić glasao je danas u osnovnoj školi "Đorđe Natošević".

Pavličić je na glasanje, na biračkom mestu 133, došao sa suprugom i troje dece.

13:53 - Izbori i na društvenim mrežama

Beogradski Medija centar prenosi i reakcije na izbore na društvenim mrežama Fejsbuku i Tviteru.

"Dobijamo prve tvitove članova izbornih komisija sa biračkih mesta. Tviter se još jednom pokazuje kao odlična platforma za očitavanje atmosfere koju sada prenose i odgovorni za regularnost glasanja. Veoma zanimljivo.

Nepravilnosti i manji incidenti na glasačkim mestima i dalje se prijavljuju".

13:49 - Velike gužve na biračkim mestima na severu Kosova

Na biračkim mestima na severu Kosova, u kojima se glasa za republički parlament i predsednika Srbije, zabeležene su velike gužve, a građani se žale

na propuste u biračkim spiskovima.

Razlog za te gužve, osim velikog odziva, su i, kako navode glasači, propusti u biračkim spiskovima. Na pojedinim mestima, članovi biračkih odbora traže glasače po spiskovima i po deset minuta, zbog čega se stvaraju veliki redovi.

Povezane vesti: Proglašena 14. izborna lista u Vojvodini Goati: Tri stranke dovoljne za vladu Najpotpuniji i najbrži vodič kroz izbore na sajtu Blic.rs, uz izborni politički kompas Studentski funkcioneri na stranačkim listama Stranke i dalje ne računaju na žene

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do 12 sati izašlo 22 odsto birača, veća izlaznost nego 2008. godine!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Maj.2012

U Beogradu je do podneva glasalo 20,5 odsto birača. Glasanje protiče bez većih nepravilnosti, a jedini incidenti zabeleženi su u Novom Sadu

Nastavak na Telegraf.rs...

Glasanje izbornih kandidata Opštine Apatin

Izvor: 025info.rs, 06.Maj.2012

Danas se građani Srbije izjašnjavaju o novom šefu države, budućim sazivima republičkog i lokalnog parlamenta, a građani Vojvodine i o novom sazivu pograjinskog parlamenta. U Opštini Apatin glasa se na 29 izbornih jedinica

Nastavak na 025info.rs...

Novi Sad: Nudio 2.500 dinara da glasaju za jednu stranku

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2012

Do 11 časova u Novom Sadu je glasalo malo više od 10 posto građana od 312.723 koliko ih ima pravo glasa. U Novom Sadu ima 196 biračkih mjesta i u Gradskoj izbornoj komisiji navode da je bilo manjeg kašnjenja prilikom otvaranja nekoliko biračkih mjesta. Zabilježena su i dva incidenta i to odmah...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Izbori 2012: Do 18.30 sati glasalo 51,5 odsto birača u Srbiji

Izvor: Blic, 06.Maj.2012

Građani Srbije danas će se na biralištima izjašnjavati o novom šefu države, budućim sazivima republičkog i lokalnih parlamenata, a građani Vojvodine i o novom sazivu pokrajinskog parlamenta. Do 17 sati glasalo 44,1 odsto birača u Srbiji. Glasanje protiče bez većih nepravilnosti, a u Novom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.