Izvor: Blic, 06.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Ili dogovor ili novi izbori

Ako dogovora o novoj vladi ne bude danas, Srbija je pred izborima, rekao je lider Nove Srbije Velimir Ilić i dodao da Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije vode inetenzivne međustranačke razgovore.

Na stranačkoj slavi DSS-a, Đurđevdanu, Ilić je rekao novinarima da bi, bez obzira na dogovore o vladi, trebalo konstituisati Skupšinu. Na pitanja novinara o eventualnoj podršci Tomislavu Nikoliću (SRS) za mesto predsednika parlamenta, Ilić je rekao da to "ne bi značilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koaliciju" DSS-NS i SRS.

- Možemo da formiramo parlament i izaberemo predsednika, bez obzira da li ima ili nema dogovora o novoj vladi. Potrebno je da Srbija do izbora, ako ih bude, ima predsednika parlamenta i da on funkcioniše", kazao je Ilić.

Lider Nove Srbije, međutim, nije mogao da precizira šta je sporno u najnovijim predlozima DS i DSS kada je u pitanju formiranje vlade, ali je naglasio da mu smeta što mesecima nema direktnog kontakta svih lidera stranaka, već da se oni odvijaju "razmenjivanjem papira".

- Predsednik Srbije je morao da napravi ozbiljan sastanak i da svako iznese svoj predlog - rekao je Ilić i naglasio da vlada "bilo kakva treba da se formira, jer je to za Srbiju najbolje", kao i da "svi oni koje je narod birao treba da budu u igri za dogovor o vladi".

Ranije danas Ilić je najavio da će se do sutra znati rezultati razgovora o formiranju nove vlade Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.