Haradinaj: Priština će uvek biti zahvalna NATO i SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2019, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Priština će uvek biti zahvalna NATO i SAD

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je danas na svom fejsbuk profilu da je uputio pismo generalnom sekretaru NATO, Jensu Stoltenbergu kojem je poručio da će građani Kosova uvek biti zahvalni SAD i Alijansi.

Haradinaj je Stoltenbergu, kako navodi, pisao povodom obeležavanja 70. godišnjice postojanja Alijanse u kojem pominje i NATO agresiju na Srbiju 1999, za koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže da je imala cilj da odbrani Kosovo od, kako navodi, "genocida, ubistava i terora".

"Narod Kosova će uvek biti zahvalan državama članicama SAD i NATO-a ", napisao je Haradinaj i dodaje da nakon dve decenije građani Kosova žive kao slobodni ljudi s evroatlantskom orijentacije i ciljem da se Priština pridruži ovom savezu.

"Pre dvadeset godina, NATO je branio prava naroda Kosova pred licem genocidne kampanje ubistava i terora. Narod Kosova će uvek biti zahvalan državama članicama SAD i NATO. Sada, posle dve decenije, kao slobodni građani sa prirodnom i stabilnom evroatlantskom orijentacijom, nameravamo da budemo deo NATO saveza i dajemo svoj puni doprinos zaštiti vrednosti i principa bezbednosti. slobode i demokratije", napisao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Priština će uvijek biti zhavalna NATO i SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2019

PEIŠTIN - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je danas na svom Facebook profilu da je uputio pismo generalnom sekretaru NATO, Jensu Stoltenbergu kojem je poručio da će građani Kosova uvijek biti zahvalni SAD i Alijansi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.