Gojković posetila kinesku korporaciju ZTE

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković posetila kinesku korporaciju ZTE

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković započela je danas zvaničnu posetu Kini posetom ZTE korporaciji za telekomunikacionu opremu i sisteme u Pekingu i razgovorom sa potpredsednikom kompanije Alanom Linom.

Predsednica parlamenta je pozvala rukovodstvo kompanije da razmotre mogućnosti još većeg prisustva u Srbiji i intenziviranje aktivnosti na planu informacionih tehnologija i pozdravila plan učešća kompanije u projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Gojković je zahvalila i na tome što je ZTE korporacija bila jedna od prvih koja je Srbiji uputila pomoć tokom poplava 2014. godine.

Gojković je na sastanku sa rukovodstvom korporacije, jedne od vodećih inovatora u svetu, razgovarala o njihovim planovima razvoja, kao i planovima poslovanja u Srbiji.

Istakla je da je od izuzetnog značaja za Srbiju da kompanija nastavi sa ambicioznim planom poslovanja u našoj zemlji.

Gojković je rekla da je impresionirana rezultatima kompanije i vizijom razvoja u budućnosti i izrazila zadovoljstvo da je Srbija jedna od 160 zemalja u kojoj korporacija posluje.

Prema njenim rečima, potpisivanjem više sporazuma, poput memoranduma o razumevanju i saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Ministarstvom odbrane, napravljena dobra osnova za dalji razvoj i produbljivanje saradnje i u drugim oblastima.

Potpredsednik kompanije Alen Lin je rekao da kompanija posluje u 160 zemalja, i da se u velikoj meri oslanja na domaće inženjere, što je slučaj i sa Srbijom.

On je naglasio da će razmotriti dodatne mogućnosti poslovanja u Srbiji u izgradnji i modernizaciji, navodi se u saopštenju iz parlamenta.

Lin je rekao i da ima velika očekivanja da ZTE korporacija može da pruži značajan doprinos u digitalizaciji i razvoju informacionog društva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gojkovićeva u zvaničnoj poseti Kini

Izvor: RTS, 26.Nov.2017

Parlamentarna delegacija, predvođena predsednicom Skupštine Srbije, u zvaničnoj je poseti Kini na poziv Svekineskog narodnog kongresa. Posetu su počeli obilaskom informaciono- komunikacione kompanije ZTI, koja će učestvovati u izgradnji pruge Beograd-Budimpešta. Gojkovićeva se sastala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.