Gauk i Rivlin obeležili 50 godina diplomatskih odn

Izvor: Akter, 11.Maj.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gauk i Rivlin obeležili 50 godina diplomatskih odn

Predsednici Nemačke i Izraela, Joahim Gauk i Reuven Rivlin, sastali su se danas u Berlinu povodom obeležavanja 50 godina diplomatskih odnosa dve zemlje, navodeći da ih, iako se ne slažu oko nekih pitanja, vežu zajedničke vrednosti

Gauk je naveo da je pojasnio Rivlinu zašto Nemačka podržava pregovore o nuklearnom sporazumu s Iranom, i da je izraelskom predsedniku, koji se protivi nezavisnoj palestinskoj državi, rekao da Berlin veruje u rešenje o dve ravnopravne države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Predsednik Nemačke je kazao da je uveren da, uprkos "razlikama u pristupu određenim politikama", Rivlinova poseta će ojačati prijateljstvo između dve zemlje.

Pred put u Berlin, Rivlin je naveo da je, iako je prvobitno bio protiv uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Nemačkom, u međuvremenu izgrađivano postojano prijateljstvo.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nemačka i Izrael - iste vrednosti"

Izvor: B92, 11.Maj.2015

Predsednici Nemačke i Izraela, Joahim Gauk i Reuven Rivlin, sastali su se u Berlinu povodom obeležavanja 50 godina diplomatskih odnosa dve zemlje...Gauk i Rivlin su na tom sastanku naveli da ih, iako nisu saglasni o nekim pitanjima, vežu zajedničke vrednosti...Nemački predsednik je naveo da je pojasnio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.