Gašić sa delegacijama Zambije i Pakistana

Izvor: Studio B, 25.Jun.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić sa delegacijama Zambije i Pakistana

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i gosti iz Zambije i Pakistana koje borave u našoj zemlji složili su se da bi potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane stvorilo pravni okvir za buduću saradnju, saopštilo je ministarstvo.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i gosti iz Zambije i Pakistana koje borave u našoj zemlji u okviru posete Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2015", složili su se danas da bi potpisivanje Sporazuma o saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u oblasti odbrane stvorilo pravni okvir za buduću saradnju, saopštilo je ministarstvo.

Na sastanku sa zamenikom ministra odbrane Zambije Kristoferom Mulengom, razgovaralo se o mogućnostima razvoja bilateralne vojne saradnje. Zaključeno je da bi potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane stvorilo pravni okvir za buduću saradnju u oblastima od zajedničkog interesa.

Gašić je uputio poziv ministru odbrane Zambije da poseti Srbiju i upozna se sa odbrambenim kapacitetima.

Gašić je naglasio da Srbija izuzetno ceni principijelnu podršku Zambije u vezi sa statusom Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.

Gašić i savezni ministar odbrambene proizvodnje Pakistana Rana Tanvir Husein razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti odbrane.

Tema razgovora bila je i poseta ministra odbrane Srbije Pakistanu, planirana za ovu godinu, u cilju daljeg unapređenja odnosa dve zemlje i bilateralne vojne saradnje. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gašić sa delegacijama Zambije i Pakistana

Izvor: RTS, 25.Jun.2015

Sporazum o saradnji u oblasti odbrane stvorio bi pravni okvir za buduću saradnju, saglasni su ministar odbrane Bratislav Gašić i gosti iz Zambije i Pakistana. . Na sastancima sa zvaničnicima Zambije i Pakistana, koji borave...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.