Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17: Demokratski blok ili izbori u referendumskoj atmosferi

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić ponovio je danas da je za tu stranku prihvatljivo isključivo da za predsednika Skupstine Srbije bude izabran kandidat Demokratske stranke.

On je za TV B92 rekao da ne zna kako će glasati poslanici Demokratske stranke Srbije na današnjem nastavku konstituitvne sednice parlamenta.

"Na trojnim sastancima nije se raspravljalo o predsedniku skupštine, samo je postojao načelan dogovor, ako premijera ima DŠ, da DS ima predsednika skupštine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Dinkić.

On je naglasio da će, ako za predsednika skupštine bude izabran kandidat SRS-a, SPS-a, ili kandidat DSS-a glasovima radikala i socijalista, G17 napustiti pregovore, što će, kako je rekao, biti "kraj priče o demokratskom bloku u Srbiji".

Prema Dinkićevim rečima, u tom slučaju bolje je "ići na nove izbore i pokušati da se ljudi u referendumskoj atmosferi izjasne da li su za proveropsku Srbiju ili povratak u devedesete".

Predsednik G17 plus je izrazio razočaranje pregovorima demokratskog bloka i, kako je rekao, neodgovornošsću lidera DS-a i DSS-a, navodeći da tri meseca nije bilo direktnih razgovora i da su se njih trojica samo pet puta sastali.

O programu vlade smo najduže i najkvalitetnije pričali, dva dana po nekoliko sati, i postigli punu saglasnost o programu nove vlade - od hapšenja Ratka Mladića do privatizacije javnih preduzeća - ali je problem nastao oko personalnih rešenja, rekao je Dinkić.

Upitan koji je od dva predloga koji su se pojavili tokom vikenda prihvatljiviji za G17 plus, on je rekao da je bolji predlog DSS-a jer na njega ima samo dve primedbe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.