Fiskalni savet: Potrebna dodatna štednja za pad javnog duga

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Dec.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiskalni savet: Potrebna dodatna štednja za pad javnog duga

Fiskalni savet Srbije ocenio je 23. decembra da predvidjeno trogodišnje smanjenje budžetskog deficita nije dovoljno za stabilizaciju javnog duga do 2017, kako predvidja Vlada Srbije. Prema toj oceni, javni dug nije moguće predvidjenim merama stabilizovati pre 2018. i to na nivou od preko 80% bruto domaćeg proizvoda (BDP). Privredni rast koji vlada planira u naredne tri godine, Fiskalni savet ocenjuje delom optimističnim i smatra da će taj rast biti nešto manji.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Pad budžetskog deficita Portugala

Izvor: Capital.ba, 24.Dec.2014, 07:45

LISABON, Budžetski deficit Portugala je u prvih devet mjeseci ove godine smanjen na 4,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je pad od 5,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Brisel je juče upozorio Lisabon zbog opuštanja u pogledu smanjenja javnog deficita otkako je Portugal u maju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.