Izvor: Blic, 31.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt: Srbija nema pravo veta na Kosovu

Visoki predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt izjavio je da Beograd nema pravo veta na ono što se događa na Kosovu i da je posle 15. juna jedino međunarodno prisustvo predviđeno Ustavom Kosova Međunarodna civilna kancelarija.

U intervjuu za dnevnik "Zeri", Fejt je rekao da Ustav Kosova, koji stupa na snagu 15. juna, "podrazumeva da Vlada Kosova dobije dodatna ovlašćenja".

"Time se stavlja van snage ustavni okvir koji je bio osnov za prisustvo UNMIK-a. Ustav predviđa drugo međunarodo prisustvo, a to je Međunarodna civilna kancelarija", rekao je Fejt.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fejt: Srbija nema pravo veta

Izvor: B92, 31.Maj.2008

Priština -- Visoki predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt izjavio je da Beograd nema pravo veta na ono što se događa na Kosovu... Fejt je rekao i da je posle 15. juna jedino međunarodno prisustvo predviđeno Ustavom Kosova Međunarodna civilna kancelarija. On je za dnevnik "Zeri"rekao da...

Nastavak na B92...

Fejt: Beograd nema pravo veta

Izvor: BBC na srpskom, 31.Maj.2008

Visoki predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt izjavio je u intervjuu za jedan prištinski dnevnik da Beograd "nema pravo veta na ono što se događa na Kosovu".

Nastavak na BBC na srpskom...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.