Izvor: RTV 5, 09.Apr.2012, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Faktor plus: Tadić i Nikolić skoro izjednačeni

Za kandidata socijalista Ivicu Dačića, prema rezultatima ovog istraživanja, glasalo bi 11,2 odsto, lidera Preokreta i LDP-a Čedomira Jovanovića 5,6 odsto, predsednika D S S-a Vojislava Koštunicu pet odsto, dok bi jedan odsto izašlih glasalo za kandidata URS-a Zorana Stankovića.
Kako je rečeno na predstavljanju rezultata, istraživanje nije obuhvatilo predsedničke kandidate Srpske radikalne stranke Jadranku Šešelj i muftiju Muamera Zukorlića, jer do kraja istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << nisu bili prijavili kandidaturu.
Kada je reč o parlamentranim izborima, rezultati istraživanja su pokazali da bi koalicija oko SNS dobila 33,4 odsto, a koalicija oko DS 29,4 odsto glasova izašlih birača.

Na trećem mestu je koalicija Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija sa 11,6 odsto glasova izašlih na birališta.

Cenzus bi, kako je pokazalo istraživanje predstavljeno u beogradskom Medija centru, prešli i koalicija Preokret (6,3 odsto), SRS (5,7 odsto), Demokratska stranka Srbije (5,5 odsto), dok bi ispod cenzusa bili Ujedinjeni regioni Srbije (3,4 odsto).

Istraživanje je pokazalo da bi 70 odsto ispitanika glasalo za istu stranku na parlamentarnim izborima i njihovog predsedničkog kandidata, a 70 odsto navodi da održavanje predsedničkih izbora ne utiče na njihovu odluku za koga će glasati na parlamentarnim izborima.

Na izbore bi, kako se navodi u istraživanju, izašlo 51 odsto birača, od čega 41 odsto zna za koga će glasati, 10 odsto ne zna za koga će glasati, dok bi jedan odsto izašlih poništio glasački listić.
Cedem: SNS 30, DS 27 odsto Centar za demokratiju i razvoj predstavio je danas istraživanje javnog mnjenja, prema kojem koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) uživa podršku 30 odsto ispitanika, a koalicija oko Demokratske stranke (DS) 27 odsto.

Prema rezultatima tog istraživanja, 10 odsto ispitanika se izjasnilo za koaliciju "Preokret", devet odsto za koaliciju SPS-PUPS-JS, sedam odsto za radikale, a pet odsto za Demokratsku stranku Srbije (DSS).

Ispod cenzusa prema ovom istraživanju ostali bi Ujedinjeni regioni Srbije (URS), koje podržava tri odsto ispitanika, i Dveri sa jedan odsto.

Istraživanje je sprovedeno od 21. do 25. marta, metodom telefonske ankete, na reprezentativnom uzorku od 830 ispitanika.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Zoran Stanković

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.