Državi da se jave oni koji se odriču pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2020, 12:39

"Državi da se jave oni koji se odriču pomoći"

Ujedinjena demokratska Srbija, koalicija koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, predlaže da upravo oni koji će se odreći isplate 100 evra o tome obaveste državu, a da svi ostali građani tu pomoć treba da dobiju direktno, bez ikakvih telefonskih poziva.

UDS smatra da zbog izjava pojedinih tajkuna da im pomoć nije potrebna, Vlada prisiljavanje“ miliona građana da praktično mole za pomoć,i tvrdi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokušava da na „mala vrata" da umanji obećana davanja svakom punoletnom građaninu Srbije.

"Tačno je da postoje građani kojima pomoć u iznosu od 100 evra nije neophodna i koji smatraju da ima onih kojima je potrebnija. Neka Vlada propiše da upravo oni treba da budu ti koji će se dodeljene pomoći i odreći i to tako što će o tome obavestiti državu. Svi ostali građani pomoć treba da dobiju direktno, bez ikakvih telefonskih poziva.", navodi se u saopštenju.

Državi da se javljaju građani koji neće, a ne koji hoće 100

Koalicija "Za kraljevinu Srbiju", koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front princa Vladimira Karađorđevića i Srpski monarhistički pokret, predlaže Vladi Srbije da se promeni sistem prijavljivanja za najavljenu državnu pomoć od 100 evra za punoletne građane, tako da se izjasne svi kojima ova pomoć nije potrebna.

Logičnije je, smatraju, da država svima uplati obećanu pomoć, osim onima koji jave da im pomoć nije potrebna.

Smatraju i da je ideja da se svima uplati isti iznos sama po sebi loša, jer je, smatraju, mnogo pravednije predviđeni budžet raspodeliti na građane na osnovu njihove socijalne karte.

PSG poziva građane da se prijave za 100 evra

Pokret slobodnih građana pozivao je danas građane da se prijave za državnu pomoć u iznosu od sto evra, koja je najavljena kao mera za suzbijanje ekonomske krize izazvane virusom COVID-19, saopšteno je iz tog pokreta.

PSG u saopštenju navodi da je ministar finansija Siniša Mali uneo zabunu najavom da će građani morati da se prijave, jer, kako kažu, ranije je rečeno da je to novac namenjen privredi, a ne socijalna pomoć, kao što je, po njihovoj oceni, doprinela i izjava predsednika Aleksnadra Vučića da će on taj novac odbiti i ostaviti ga državi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.