Dodik pozvao političke lidere na sastanak

Izvor: Akter, 06.Okt.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik pozvao političke lidere na sastanak

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je lidere političkih stranaka iz Republike Srpske koje učestvuju u vlasti na entitetskom i državnom nivou da u petak, 9. oktobra, razmotre situaciju u RS i BiH

Dodik je rekao da su pozvani predstavnici vladajuće koalicije u RS (SNSD, DNS, SP), kao i predstavnike Saveza za promene (SDS-a, PDP-a i NDP-a), koji učestvuju u vlasti na nivou BiH.

Dodik je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekao da političke teme, koje su od opšteg interesa, moraju biti razmatrane na jednom takvom nivou, dodajući da ima mnogo pitanja za razgovor.

Prema njegovim rečima, potrebno je dogovoriti opšti nivo stavova u zajedničkim institucijama BiH o onome što jeste Republika Srpska i način na koji će biti koordinisane te aktivnosti.

Dodik je ocenio da nikakav sukob između političkih stranaka ne postoji, već samo borba različitih mišljenja o istoj temi, što je, kako je kazao, svojstveno demokratskim sistemima.

"Očekujem da će sada svi pozvani doći. Odabran je i termin - petak popodne da bi svi imali prostora da to učine. Mislim da sastanak može uspeti samo ako ključni ljudi budu tu", poručio je predsednik RS.

Dodik je istakao da oni koji ne dođu na sastanak na taj način šalju "političku poruku o dogovoru koji se želi postići".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.