Đukić-Dejanović: Odgovorniji rad u novoj sali

Izvor: Blic, Beta, 31.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Odgovorniji rad u novoj sali

Skupština Srbije juče je radila uobičajeno i bez ikakvih promena, s obzirom na činjenicu da se narodni poslanici i deo skupštinske administracije već danas sele u renovirano zdanje bivše Savezne skupštine.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović smatra da će zdanje Doma Narodne skupštine, kao spomenika kulture, obavezati poslanike na „još odgovorniji odnos i efikasniji rad". Stoga je odlučeno da prva tačka, o kojoj će raspravljati parlament u novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << enterijeru, bude pomalo svečarska i državnička jer će donositi zakon o simbolima države - himni i grbu.

- Kada se preselimo iz ove sale koja je šest metara ispod zemlje u jedno ovako reprezentativno zdanje, počećemo da ličimo na sve ozbiljne parlamente u Evropi - nada se šef poslaničke grupe SRS Branko Ružić.

S druge strane, šef poslaničke grupe „Napred, Srbijo" Tomislav Nikolić smatra da će Skupština i u novom enterijeru biti ona stara, puna varnica i na ivici ekscesa.

- Šta znači promena atm­osfere?! Možda malo više kiseonika u sali pa neće kolektivna psihoza da hvata pojedine poslanike - prokomentarisao je Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.