Đilas: Za sad neformalni razgovori

Izvor: B92, 16.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Za sad neformalni razgovori

Vrbas, Beograd -- Funkcioner Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da ta stranka još "ne vodi formalne razgovore" ni sa jednom partijom o formiranju gradske vlastu u Beogradu.

Đilas, koji je bio kandidat DS-a za gradonačelnika Beograda na izborima 11. maja, objasnio je da DS vodi "neformalne razgovore", ne precizirajući sa kojim strankama. Đilas je kazao da "nema nikakve šanse" da lider DS-a i predsednik Srbije Boris Tadić prihvati da na republičkom nivou bude formirana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedna koalicija, a na gradskom u Beogradu druga.

Đilas kaže da je bilo neformalnih kontakata DS-a i Demokratske stranke Srbije tokom izborne noći.

On je naveo da su Beograđani 11. maja glasali za evropsku opciju i da je uveren da će ta opcija i formirati buduću gradsku upravu.

DS: Počeli pregovori o Beogradu

Demokratska stranka je saopštila da je, odlukom predsednika izvršnog odbora Marka Đurišića, počeo proces neformalnih pregovora za formiranje opštinskih i gradskih organa vlasti u Srbiji sa strankama i grupama građana sa kojima postoji programska bliskost. Pregovori su, kako je saopštila Demokratska stranka, započeli zbog potrebe da se što pre formiraju organi vlasti lokalne samouprave.

"Lokalni odbori Demokratske stranke su odlukom predsednika Izvršnog odbora ovlašćeni da vode pregovore sa Socijalističkom partije Srbije, kao i sa drugim strankama i grupama građana sa kojima postoji programska bliskost i zajednički principi razvoja lokalne samouprave", stoji u saopštenju.

On je rekao da očekuje podršku Liberalno-demokratske partije za formiranje gradske uprave, kao i njihovu podršku svakoj vladi koja će Srbiju da vodi ka Evropskoj uniji.

Đilas je naveo da između DS-a i SPS-a postoji dosta sličnosti, da je to stranka levice i bliska DS-u po idejama socijalne pravde i da te dve stranke mogu da formiraju vlast u Beogradu na osnovu tih sličnosti.

Đilas je, komentarišući podršku DSS-a kandidatu radikala za gradonačelnika Aleksandru Vučiću, rekao da je DSS time "prevarila" Beograđane, koji su na izborima, kako je objasnio, glasali za demokratsku opciju.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i potpredsednica DS Vida Ognjenović, član Predsedništva Ružica Đinđić, glumci Predrag Ejdus, Đurđija Cvetić, Branko Cvejić, Goran Šušljik, reditelj Srdan Golubović, vaterpolista Aleksandar Šapić i drugi.

"Koštunica poklanja Beograd Vučiću"

Demokratska stranka ocenila je da bi bilo "pogubno" ako predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica Srpskoj radikalnoj stranci "pokloni" Beograd.

"Bilo bi pogubno da Koštunica uspe u namerama da pokloni najvitalniji centar Srbije - Beograd, u ruke Aleksandru Vučiću i radikalima za čije vladavine su Beograđani proganjani iz svojih stanova, pretilo im se pištoljima i crnim listama za odstrel novinara i neistomišljenika", navodi se u saopštenju DS-a.

U saopštenju DS navodi se da se pobeda liste "Za evropsku Srbiju" ne može sakriti postizbornim kombinatorikama Koštunice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Nema još zvaničnih razgovora o Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2008

BEOGRAD - Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da ta stranka još "ne vodi formalne razgovore" ni sa jednom partijom o formiranju gradske vlastu u Beogradu...Đilas, koji je bio i kandidat DS za gradonačelnika Beograda na izborima 11. maja, objasnio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DS najavljuje intenziviranje pregovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2008

BEOGRAD - Predsednistvo Demokratske stranke (DS) donelo je danas odluku da intenzivira pregovore o formiranju koalicije na republičkom i lokalnom nivou sa svim strankama sa kojima je moguće ostvariti program nastavka evropskih integracija, ekonomskih reformi, boljeg zivota građana i društvene solidarnosti..."Demokratska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.