Đelić i Jovanović pozvani u sud

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić i Jovanović pozvani u sud

Potpredsednik vlade Božidar Đelić i lider LDP Čedomir Jovanović treba da odu u Prekršajni sud zbog sumnje da su prekršili Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije i Čedomir Jovanović, šef poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije, trebalo bi krajem novembra ili početkom decembra da se pojave u Prekršajnom sudu kako bi dali izjave u postupcima koji se protiv njih vode >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pod sumnjom da su prekršili Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, saznaje Danas.

Predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović kaže za Danas da su po zahtevu Agencije u toku postupci protiv Đelića, Jovanovića, kao i šefa poslanika SRS u Narodnoj skupštini Dragana Todorovića, jer ovom nezavisnom regulatornom telu nisu dostavili dokaze o prenosu upravljačkih prava u firmama u kojima imaju vlasnički udeo. Marinović navodi da je Prekršajni sud uputio poziv Đeliću i Jovanoviću da se pojave pred sudom i daju izjave, dok je u slučaju Todorovića upućen dopis Agenciji za privredne registre, „kako bi se razjasnili neki podaci“.

Đelić: Konuzin se meša u unutrašnju politiku Srbije

Detaljna provera troškova stranaka

Policija čuva 50 političara

Vicepremijer Božidar Đelić, prema navodima Agencije, nije u roku od 30 dana od imenovanja na mesto državnog funkcionera preneo upravljačka prava u preduzeću „House of Europe Invest B.V.“ , koje je u potpunosti u njegovom vlasništvu, odnosno da, ukoliko ih je preneo, o tome nije izvestio Agenciju u roku od pet dana od dana prenošenja.

Agencija je saopštila i da je, proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima, utvrdila da lider LDP Čedomir Jovanović nije dostavio dokaz o prenosu upravljačkih prava u privrednom društvu „Radna grupa d.o.o.“, da je kao vlasnik 50 odsto udela u ovom preduzeću nastavio da potpisuje odluke koje se odnose na upravljanje i da nakon sticanja 100 odsto vlasničkog udela (18. maja 2010) nije preneo upravljačka prava ni nad novostečenih 50 odsto.

Proveravajući tačnost podataka iz izveštaja o imovini i prihodima Dragana Todorovića, Agencija je utvrdila da ovaj funkcioner nije preneo upravljačka prava u preduzeću „Todorovićtransport d.o.o.“, koje je u potpunosti u njegovom vlasništvu.

Ukoliko Prekršajni sud donese odluku kojom utvrđuje postojanje prekršaja, Zakonom propisana sankcija je novčana kazna u iznosu od 50 do 150 hiljada dinara. Inače, prema nezvaničnim saznanjima Danasa, ovo nije prvi put da su Božidar Đelić i Čedomir Jovanović pozvani na izjašnjavanje u ovom slučaju.

(Danas)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.