Delegacija Srbije danas u Šangaju

Izvor: B92, Tanjug, 23.Avg.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Srbije danas u Šangaju

Peking -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Šangaju da će Srbija 2010. godine učestvovati na Svetskoj izložbi EXPO u ovom gradu.

Povodom zvaničnog kineskog poziva Srbiji da kao strateški partner učestvuje na izložbi EXPO 2010, predsednik Tadić je izjavio da će se "naša zemlja u okviru svojih mogućnosti, predstaviti kao moderna zemlja duge kulture i tradicije, koja se intenzivno izgrađuje i pruža velike mogućnosti za razvoj biznisa i proizvodnje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Nećemo moći da se poredimo sa drugim zemljama novcem koji ćemo investirati u taj nastup, ali svkako ćemo idejama moći da se takmičimo na jednoj manifestaciji svih nacija i svih država sveta”, kaže Tadić.

Prema njegovim rečima, ova izložba biće prilika da pokažemo naš identitet , domete naše kulture, ono što je u arheološkom smislu bitno za čitav svet, a danas se nalazi na teritoriji Srbije, ali biće prilike da pokažemo potencijal razvoja naše zemlje koji nisu nikako zanemarljivi.

Tadić je najavio da će u Šangaju razgovarati sa predstavnicima još nekih kineskih kompanija u cilju da se kroz predstavljanje zemlje privuče što više investitora.

Za goste iz Srbije, koji u Šangaju borave u organizaciji kineske države, priređena je i atraktivna virtuelna trodimenzionalna prezentacija grada.

"Videti ono što je za 20 godina jedna zemlja i jedan grad mogao da učini sa puste ledine pretvarajući je u najveći poslovni centar na svetu, govori da sve može da se uradi ukoliko se dobro planira, brzo i kvalitetno radi. Dakle, ne treba da jadikujemo i očajavamo zbog onog što nam se dešavalo zadnjih 20 godina. Čak i ne krećemo od ledine i praznog prostotra već imamo i određenu osnovu i možemo mnogo toga da uradimo za 20 godina ajko radimo svakod dana,svakom minuta", kaže Tadić.

On je u Šangaju, zajedno sa ostalim članovima delegacije Srbije, u kojoj je i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, posetio televizijski Toranj orijentalnog bisera, sa 468 metara treću najvišu građevinu tog tipa u svetu.

Sa vidikovca na visini od 263 metra Tadiću je predstavljena topografija ovog ultramodernog kineskog megalopolisa sa 18 miliona stanovnika, a potom je posetio i Šangajski muzej urbanog istorijskog razvoja.

Delegacija Srbije obišla je i Izložbenu dvoranu urbanog planiranja Šangaja, u kojoj je postavljena ogromna maketa celog grada, u razmeri 1:500.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavljanje Srbije kineskim biznismenima

Izvor: RTS, 23.Avg.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Šangaju da će Srbija 2010. godine učestvovati na Svetskoj izložbi u tom gradu. Tadić je najavio da će o tome, kao i o mogućnostima investiranja u Srbiju, razgovarati sa predstavnicima velikih šangajskih kompanija i gradskim rukovodstvom...Četvrtog...

Nastavak na RTS...

Srbija pozvana na EXPO 2010.

Izvor: Mondo, 23.Avg.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio u Šangaju da će Srbija 2010. godine učestvovati na Svetskoj izložbi EXPO u ovom kineskom gradu

Nastavak na Mondo...

Srbija pozvana na Svetsku izložbu 2010.

Izvor: RTS, 23.Avg.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Šangaju da će Srbija 2010. godine učestvovati na Svetskoj izložbi u tom gradu. Tadić je najavio da će o tome, kao i o mogućnostima investiranja u Srbiju, razgovarati sa predstavnicima velikih šangajskih kompanija i gradskim rukovodstvom...Četvrtog...

Nastavak na RTS...

Partnerstvo sa Kinom potvrda jačanja Srbije

Izvor: Blic, 24.Avg.2009, 09:30

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je za „Blic" da je poseta Kini osim potvrde dobrih političkih odnosa unela novu dinamiku i kvalitet u srpsko-kineske odnose i nove ekonomske perspektive u privrednoj saradnji dve zemlje...- Jako sam zadovoljan što je Srbija postala strateški partner Kine,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.