Izvor: Blic, 04.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Skupštine Srbije na Skupštini NATO

Stalna delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a učestvovaće u svojstvu pridruženog člana na zasedanju te skupštine od 5. do 9. oktobra u Rejkjaviku (Island).

U saopštenju informativne službe Skupštine Srbije navodi se da će tokom zasedanja biti održane i sednice nekoliko odbora.

"Predviđeno je da Odbor za civilnu dimenziju bezbednosti predloži Parlamentarnoj skupštini NATO-a nacrt specijalnog izveštaja na temu 'Kosovo i budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bezbednosti na Balkanu'", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, biće održane i sednice odbora za odbranu i bezbednost, ekonomiju i bezbednost, političkog odbora i odbora za nauku i tehnologiju.

Odbori Parlamentarne skupštine NATO-a razmotraće i ulogu NATO-a u civilnoj zaštiti, podsticanje stabilnosti zapadnog Balkana, transformaciju Alijanse, odnose NATO-a i Rusije, raketnu odbranu, kao i reviziju transatlantske podele odgovornosti. Na 53. godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine NATO-a, parlamentarcima će se obratiti generalni sekretar Alijanse Jap de Hop Shefer, predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Hoze Leloa, kao i predsednik parlamenta i premijer Islanda.

Delegaciju skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a predvodiće Marko Đurišić.

U delegaciji će biti i poslanici Dragan Šormaz, Milan Đokić, Božidar Delić i Dušan Bajatović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.