DSVM samostalno na izborima u Vojvodini

Izvor: NaDlanu.com, 24.Apr.2012, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSVM samostalno na izborima u Vojvodini

NOVI SAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Demokratska stranka vojvodjanskih Madjara (DSVM) nastupiće samostalno na lokalnim i pokrajinskim izborima u četiri opštine, a neće imati kandidate na republičkim parlamentarnim izborima, izjavio je potpredsednik te stranke i gradonačelnik Temerina Andraš Gustonj.

NOVI SAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Demokratska stranka vojvodjanskih Madjara (DSVM) nastupiće samostalno na lokalnim i pokrajinskim izborima u četiri opštine, a neće imati kandidate >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << na republičkim parlamentarnim izborima, izjavio je potpredsednik te stranke i gradonačelnik Temerina Andraš Gustonj.DSVM će imati kandidate na lokalnim i pokrajinskim listama u Subotici, Bačkoj Topoli, Bečeju i u Temerinu, precizirao je Gustonj, a prenosi informativni portal "Vojvodina danas" (www.vajma.info).Objasnio je da njegova stranka ne želi da se usprotivi odluci madjarske vlade Viktora Orbana, koja je otvoreno podržala Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) na izborima."Bez obzira što je DSVM od svog osnivanja direktno podržavala Viktora Orbana i njegovu stranku Fides, a sada su Orban i Fides otvoreno stali pored SVM-a, nećemo se usprotiviti Orbanu i to je glavni razlog što DSVM nema kandidate na republičkim parlamentarnim izborima", kazao je Gustonj.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.