DA NAS BUDE VIŠE! Vlada formirala Savet za populacionu politiku

Izvor: Telegraf.rs, 26.Dec.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA NAS BUDE VIŠE! Vlada formirala Savet za populacionu politiku

Vlada Srbije formirala je danas Savet za populacionu politiku, sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu, a u čijem sastavu su predstavnici svih institucija i ministarstava koji se bave ili mogu doprineti rešavanju demografskih pitanja.

- Savet će se baviti pronatalitetnom politikom, migracijama i kvalitetom života građana, kako bi nas bilo što više - objasnila je za Tanjug ministarka Slavica Ðukić Dejanović, zadužena u vladi za populaciona pitanja, koja će biti zamenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << predsednika Saveta.

Foto: Telegraf

U sastavu Saveta biće predsednik SANU Vlada Kostić, ministri zdravlja, prosvete, rada i socijalne politike, državne uprave i lokalne samouprave i niza drugih institucija.

Pripreme za formiranje Saveta pratile su kontroverze i nesporazumi po pitanju njegovih ciljeva, pošto je u medijima pogrešno najavljen kao telo koje će se boriti protiv abortusa.

Ideja je, kako je objasnila Ðukić Dejanović, da se radi na populacionoj politici, bez bilo kakvog zadiranja u osnovna, ustavom garantovana prava žena na izbor.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formiran Savet za populacionu politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2016

Vlada Srbije formirala je danas Savet za populacionu politiku, sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu, a u čijem sastavu su predstavnici svih institucija i ministarstava koji se bave ili mogu doprineti rešavanju demografskih pitanja..."Savet će se baviti pronatalitetnom politikom, migracijama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Osnovan Savet za populacionu politiku

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2016

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o formiranju Saveta za populacionu politiku, na čijem čelu je premije Srbije Aleksandar Vučić, a njegova zamenica ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, saopšteno je danas...Kako se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.