Četiri disciplinske prijave protiv izvršitelja

Izvor: Akter, 21.Mar.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri disciplinske prijave protiv izvršitelja

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da su u proteklih mesec dana podnete četiri disciplinske prijave protiv izvršitelja, zbog nedoličnog ponašanja i narušavanja ugleda profesije

Selaković je na prvom Godišnjem savetovanju izvršitelja, koje se danas i sutra održava na Zlatiboru rekao da se pojačava učestalost nadzora u radu izvršitelja u cilju očuvanja ugleda profesije i da je formirana radna grupa za uspostavljanje funkcionalnog i transparentnog sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << odgovornosti izvršitelja.

Kako je naveo, efikasan sistem izvršenja je sastavni deo svakog delotvornog pravosudnog sistema ocenivši da su nova zakonska rešenja i uvodjenje izvršitelja od 2011. godine doveli do poboljšanja u sistemu izvršenja i rasterećenju rada sudova.

Selaković je kazao da to potvrdjuju i statistički podaci, po kojima je u 2013. godini priliv predmeta u osnovnim i privrednim sudovima u izvršnoj materiji bio manji za oko 100.000 predmeta u odnosu na prethodnu godinu, a trend smanjenja broja novih predmeta nastavljen je i u 2014. godini.

"To je dovelo do smanjenja broja nerešenih predmeta, kao i do smanjenja prosečnog trajanja postupka izvršenja, što je vrlo važan parametar za ocenu investicionog ambijenta u Srbiji", naglasio je Selaković.

Ministar je rekao da radna grupa Ministarstva pravde završava rad na izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbedjenju i da će Ministarstvo pravde 1. aprila objaviti javni poziv za učešće na javnoj raspravi sa programom javne rasprave i tekstom nacrta zakona.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.