Bilt posle Butmira tajno u Beogradu

Izvor: S media, 12.Okt.2009, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt posle Butmira tajno u Beogradu

Ministar spoljnih poslova Švedske koja predsedava EU, Karl Bilt objavio je na svom internet blogu da je u subotu posetio Beograd i razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i šefom diplomatije Vukom Jeremićem.

O sadražaju tih razgovora švedski ministar napisao je samo da je bilo reči o različitim preprekama u evropskim integracijama na Balkanu.

U kabinetu predsednika Srbije agenciji Beta danas je rečeno da "ne mogu ni da potvrde ni da demantuju" navode >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o Biltovoj nenajavljenoj poseti Beogradu, a informaciju o njegovim razgovorima nije bilo moguće dobiti ni u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Sarajevski Dnevni avaz objavio je danas da je Bilt "izgleda tajno" posetio Beograd i da je njegova poseta "motivisana početkom razgovora u Butmiru".

Avaz je naveo da su "pomoć i podrška Srbije, prema procenama Zapada, veoma bitne da se uspešno okonča ono što je započeto u četvrtak uveče u komandi EUFOR-a".

Dodaje se da "ako se obistine crne slutnje da je Bilt u Srbiju išao samoinicijativno, krijući to od zapadnih partnera u butmirskom procesu, onda strah da se radi o mešetarenjima na štetu BiH dobijaju neoborivu snagu".

U Beogradu je u subotu, dan posle sastanka lidera političkih stranaka BiH sa zvaničnicima EU i SAD u Butmiru boravio i premijer RS Milorad Dodik.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.