Bez rasprave u Vladi o gasnom aranžmanu

Izvor: Blic, 23.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez rasprave u Vladi o gasnom aranžmanu

Ministar odbrane i potpredsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je juče da ministri te stranke na današnjoj sednici Vlade neće glasati uopšte ili će glasati protiv Predloga zakona o ratifikaciji sporazuma o energetskoj saradnji sa Rusijom.



„Cela priča o energetskom sporazumu sa Rusijom je zloupotreba od naših koalicionih partnera u predizborne svrhe, čime žele da kažu da smo mi antiruski raspoloženi i da ne želimo da potpišemo rusko-srpski sporazum koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učvršćuje međusobne odnose, što nije tačno", rekao je Šutanovac.

- DSS to stavlja na dnevni red Vlade da bi zamajavala javnost, jer zna da njeni ministri to ne mogu da izglasaju - rekao je Šutanovac. On je podsetio i da je predsednik Republike Boris Tadić nedavno razgovarao sa ruskim ministrom za vanredne situacije Sergejem Šojguom, posle čega je saopšteno da će ugovor ratifikovati novi saziv parlamenta. Portparol DSS Andreja Mladenović je optužio lidera G17 plus Mlađana Dinkića da je glavni krivac što koalicija okupljena oko Demokratske stranke opstruiše parafiranje energetskog sporazuma Srbije i Rusije. G17 plus je saopštila da je izjava Mladenovića još jedna u „nizu laži koje narodnjačka koalicija plasira, kako bi pokušala da prikrije nepostojanje političkog programa te koalicije".

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić pozvao je juče Vladu Srbije da se na sednici izjasni o predlogu zakona o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom koji su podneli radikali. Funkcioner radikala je rekao da je sa predsednikom DSS i premijerom Vojislavom Koštunicom razgovarao o tome pre deset dana, ali da od njega nije dobio odgovor da li će njegovi poslanici pružiti podršku tom predlogu.

Zamenik predsednika uprave „Gazproma" Aleksandar Medvedev izjavio je juče da je taj „ruski energetski gigant zabrinut zbog odlaganja ratifikacije Sporazuma o saradnji u oblasti nafte i gasa između Rusije i Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.