Bez potvrde o kontaktu sa Šarićem

Izvor: B92, 11.Jan.2013, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez potvrde o kontaktu sa Šarićem"

Beograd -- Premijer Ivica Dačić kaže da od domaćih i stranih bezbednosnih službi nije dobio nikakvu informaciju da je Darko Šarić u kontaktu sa jednim od ministara.

On je ocenio da je ta teza smišljena kako bi rušila ugled vlade.

"Takva infomacija mi još nije dostavljena ni u saradnji sa stranim službama", rekao je Dačić za TV Pink.

"Niko mi nije potvrdio da takva informacija postoji, a danas sam razgovarao sa svima, uključujući i šefa Biroa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za koordinaciju službi i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i mislim da je to teza koja treba da ruši kredibilitet vlade", dodao je on.

Dačić je ukazao da sam razgovor Darka Šarića i nekog ministra ne bi bio krivično delo, ali da bi bio - tok razgovora koji bi ukazivao na to da je Šarić nekome komandovao.

"To je za mene apsolutno neprihvatljivo i taj neko bi ne samo morao da bude smenjen, već i uhapšen. Svakako da vlada ne može da opstane ako u njoj postoji neko ko štiti bilo kog pripadnika nekog organizovanog kriminalnog klana i oko toga postoji puno jedinstvo", naglasio je premijer.

On je podsetio da je više puta razgovarao sa partnerskom službom koja je sa srpskim službama radila u akciji "Balkanski ratnik", uključujući i Američku agenciju za borbu protiv narkotika.

"Na moj poziv, Mišel Leonhart, direktor DEA, boravila je u poseti Srbiji prošle godine, imali smo sjajne razgovore i naša saradnja je na izvanrednom nivou. Ove informacije imaju za cilj da se stalno traže neki razlozi zbog kojih bi vlada pala", ocenio je Dačić.

Podsetimo, Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, izjavio je juče da neće da bude predsednik Vlade u kojoj ministri razgovaraju sa Šarićem.

"To su vrlo ozbiljne optužbe i ja ću lično insistirati da se taj slučaj reši, jer ukoliko je neko od ministara razgovarao sa Šarićem, on će biti uhapšen, a ukoliko to nije tačno, biće smenjen onaj ko je dao takvu informaciju", rekao je on prilikom posete gradilištu mosta preko Dunava u Beogradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.