Izvor: Blic, 29.Feb.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradu uručen demarš EU zbog napada na ambasade

Ministarstvu spoljnih poslova Srbije danas je uručen demarš Saveta ministara Evropske unije u kome se izražava zabrinutost zbog napada na strane ambasade u Beogradu i njihove neadekvatne zaštite.



Kako saznaje Beta u diplomatskim izvorima, demarš su pomocniku ministra spoljnih poslova jutros uručili ambasadori Slovenije i Francuske i zamenik šefa delegacije Evropske komisije, prema instrukcijama Saveta ministara EU.

U demaršu se, prema izvoru Bete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osuđuju i napadi na kontrolne punktove na administrativnoj granici prema Kosovu i izražava očekivanje da će srpske vlasti nedvosmisleno obeshrabriti svaki čin nasilja protiv međunarodnih i lokalnih institucija na Kosovu.

EU je u demaršu uručenom Beogradu ocenila i da je "zapaljiva" retorika pojedinih članova vlade potpuno neprihvatljiva, jer ostavlja utisak da se time nasilju daje legitimitet, uz upozorenje da oni koji daju takve izjave snose odgovornost za posledice takvog govora.

U demaršu je takođe izražena zabrinutost zbog pritiska kome su izloženi neki mediji i nevladine organizacije u Srbiji, naveo je izvor Bete.

Isti izvor je dodao da je upućivanje demarša bilo i prilika da se podseti da je budućnost Srbije u EU i da je EU spremna da radi zajedno sa Srbijom na ostvarivanju tog cilja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradu uručen demarš EU

Izvor: B92, 29.Feb.2008

Beograd -- Ministarstvu spoljnih poslova Srbije danas uručen demarš EU u kome se izražava zabrinutost zbog napada na strane ambasade u Beogradu... Kako saznaje Beta u diplomatskim izvorima, demarš su pomoćniku ministra spoljnih poslova jutros uručili ambasadori Slovenije i Francuske i zamenik šefa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.