BOGDANOVIĆ POZVAO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA SPREČI NASILJE NA KOSMETU

Izvor: Kurir, 26.Sep.2010, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOGDANOVIĆ POZVAO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA SPREČI NASILJE NA KOSMETU

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović pozvao je međunarodnu zajednicu na Kosovu da obezbedi nesmetan rad srpskih operatera, stvori uslove za bezbedan život srpskog stanovništva i spreči nasilje privremenih kosovskih institucija nad njima.

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović pozvao je  međunarodnu zajednicu na Kosovu da obezbedi nesmetan rad srpskih operatera, stvori uslove za bezbedan život srpskog stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i spreči nasilje privremenih kosovskih institucija nad njima.

"Ponovnim ukidanjem signala mobilne telofonije srpskih operatera pokazuje da Priština ne odustaje od jednostranih poteza i nasilja, stvaranja atmosfere straha i izolacije Srba i to u trenutku kada očekujemo pregovore o svim postojećim problemima uključujući i pitanje telekomunikacija", naveo je Bogdanović povodom ukidanja baznih stanica Telekoma Srbije i mobilnih operatera na Kosovu.

On je ocenio da kosovske privremene institucije na svaki konstruktivan stav Beogarada, odgovaraju jednostarnim potezom i provokacijama i da Prištini nije stalo do iskrenog dijaloga i postizanja kompromisa.

"Ona strana koja pred predstojeći dijalog stvara tenzije, atmosferu sukoba i povlači jednostrane nasilničke poteze, mora da snosi odgovornost za posledice takvih postupaka", kazao je Bogdanović i pozvao međunarodnu zajednicu da hitno preventivno reaguje "kako bi sprečila nedgovorno ponašanje i dalje povlačenje jednostranih poteza Prištine".

Radnici Kosovske agencije za telefoniju u pratnji specijalnih jedinica kosovske policije (Rosa) i saradnju Euleksa i Kfora, jutros su isključili više predajnika mobilne telefonije Telekoma Srbije na Kosovu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.