Maloletni vozači

Izvor: RTS, 15.Jan.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletni vozači

Počela primena Pravilnika o izdavanju novih vozačkih dozvola. U autoškolu sa 16, dozvola sa 17 godina.

U Zajednici autoškola Srbije od danas se primenjuje Pravilnik o izdavanju novih vozačkih dozvola.

Prema novom pravilniku, lica koja su napunila 16 godina mogu upisati vozačku obuku, i već sa 17 godina polagati vozački ispit.

Dozvola će im do punoletstva biti privremena, i s njom će moći da voze samo ako u vozilu imaju pratioca, vozača sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iskustvom.

Kandidati za C, E, D ili A kategoriju posle obuke, po novom pravilniku, zavisno od godina starosti odgovarajuću vozačku dozvolu dobiće sa 21. navršenom godinom za C i sa 24. godine za D kategoriju i moticikl od 750 kubika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od danas maloletnici za volanom

Izvor: MojAuto, 15.Jan.2011

Od danas se primenjuje Pravilnik o izdavanju novih vozačkih dozvola. Glavna novost koju nam ovaj akt donosi jeste da će se već sa 16 godina moći u autoškolu na obuku, a sa punih 17 na vozački ispit. Zajednica autoškola Srbije je već počela da primenjuje ovaj pravilnik. Maloletna lica koja polože...

Nastavak na MojAuto...

Rašeta: Ne primenjivati novi pravilnik

Izvor: Politika, 15.Jan.2011

BEOGRAD – Sekretar Zajednice autoškola Srbije Petar Rašeta apelovao je danas na autoškole da ne primenjuju novi pravilnik o izdavanju vozačkih dozvola kojim je omogućeno da osobe sa 16 godina mogu upisati vozačku obuku, a sa 17 godina polagati ispit...Rašeta je rekao Tanjugu da je novim pravilnikom...

Nastavak na Politika...

15.01.2011 ::: Od danas nove vozačke dozvole - maloletnici za volanom

Izvor: AutoMagazin, 15.Jan.2011

Danas počinje primena Pravilnika o izdavanju novih vozačkih dozvola. Glavna novost koju nam ovaj akt donosi jeste činjenica da će osobe starosti 16 godina moći u autoškolu na obuku, a sa punih 17 na vozački ispit. Zajednica autoškola Srbije je već počela da primenjuje ovaj pravilnik..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.