U ponedeljak počinje karneval

Izvor: Pančevac-online.com, 14.Jun.2015, 03:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak počinje karneval

Na radost svih Pančevki i Pančevaca, ali i ostalih zaljubljenika u maske, šarenilo, vrevu, muziku, ples i sveopštu radost na ulicama grada, internacionalni pančevački karneval održaće se od 15. do 20. juna u organizaciji Udruženja „Prijatelji Pančeva”, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i uz podršku NIS-a, „vajfert piva” kompanije „Heineken Srbija”, Grada Pančeva, kao i brojnih pančevačkih organizacija, ustanova, udruženja, ugostitelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << i pojedinaca.

Početak u znaku piva

Karneval će biti otvoren u ponedeljak, 15. juna, u 20.30, na sceni „Kod Vajferta”, na Trgu Đorđa Vajferta, kada će biti upriličena i velika svečanost pod nazivom „Neka pivo ponovo poteče” povodom obeležavanja rođendana Đorđa Vajferta. Tom prilikom će biti svečano pokrenuta proizvodnja piva u staroj Vajfertovoj pivari, odnosno maloj pivari „George W”, a biće otvoren i novi segment ove manifestacije – „Karneval piva”, uz nastup tamburaškog orkestra „Banatski kicoši”. U 22 sata, na istom stejdžu, počeće veče salse i koncert kubansko-srpskog benda „Salsa Y Punto”.

Ovako je bilo pretprošlog leta

Ljubitelji piva će tokom čitavog trajanja karnevala, od 20 sati do ponoći, moći da posete i karnevalski pivarski šator „vajfert piva” na zelenoj površini u produžetku Ulice Nikole Tesle.

– Još jedna novina ove godine jeste segment „Karneval ART&CREATIV”, čiji program će se realizovati od 16. do 19. juna, od 17 do 20 sati, u bašti Stare pivare. Tu će prvenstveno porodice s decom, ali i svi ostali zainteresovani, imati priliku da pohađaju zanimljive interaktivne kreativne radionice koje realizujemo uz podršku kompanije „Art&Creative d. o. o.”. One će biti potpuno besplatne, kao što je i čitav program karnevala. Međutim, pošto je broj učesnika ograničen, potrebno je da se učesnici što pre prijave putem telefona 062/1470-723, svakog dana od 10 do 18 sati – rekla je Zorana Vladu, organizatorka karnevala.

A evo i o kakvim radionicama je reč: 16. jun – „Šareni klovnovi našega grada” (izrada igračkica od svilene i penaste gline s brzim sušenjem); 17. jun – „Napravi svoju masku” (izrada maski za lice od dekor-gume i svilenog papira); 18. jun – „Karnevalski dekupaž”, (osnovna dekupaž tehnika s karnevalskim motivima); 19. jun – „Kreativni haos” (radionice crtanja, slikanja, lepljenja…). Odaberite onu koja vam je najinteresantnija i rezervišite svoje mesto na vreme.

Ceo grad biće stejdž

Najveći deo karnevalskog programa odigraće se na sceni „Kod Vajferta”. Drugog dana karnevala na ovom stejdžu, od 19.30, ljubitelje kapuere očekuje šou koji će prirediti „Senzala Capoeira Klub”. Pola sata kasnije počeće dečji karnevalski program, dok će od 22 sata koncert održati „Belcanto Band”.

U sredu, 17. juna, od 20 sati, posetioci će moći da pogledaju pozorišnu predstavu „Kad naredi svetli car” u izvođenju Belocrkvanskog amaterskog pozorišta, a u 22 sata uslediće koncert benda „Ritmo de la Noche”.

U četvrtak, u 19 sati, u okviru dečjeg programa, SKPD „Đetvan” i „Fusion Crew” izvešće pozorišnu predstavu – mjuzikl „Čarobnjak iz Oza”. U 20 sati publika će moći da pogleda baletsku predstavu „Briljantin” plesnog kluba „Balerina”, a u 22 sata počeće veče grčke muzike, kada će nastupiti Branko Kamenković (buzuki).

„Klub ljubitelja igara i fantastike d20” će od 20 do 22 sata u karnevalskom pivarskom šatoru „Vajfert piva” organizovati program „Igrajmo se svi”, u okviru koga će zainteresovani moći da igraju društvene igre, kao što su „Catan”, „Karkason”, „Love Letter”, „Splendor”, „Hanabi”, „Alhambra” i mnoge druge.

Centralni program će početi u petak, 19. juna, od 21.30, kada će se na platou ispred Gradske uprave, u okviru „Karneval festa”, premijerno predstaviti karnevalske grupe.

Tokom vikenda, u sklopu segmenta „Ulica tradicije”, u Ulici Nikole Tesle odvijaće se i festival tradicionalne hrane i zanata.

Manifestacija će svoju kulminaciju „doživeti” u subotu, 20. juna, od 20 sati, kada će Ulicom vojvode Radomira Putnika prodefilovati velika karnevalska povorka sačinjena od preko 30 grupa iz Pančeva, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Italije, Rumunije, Turske, Bolivije, Holandije i s Kube.

Posle velikog vatrometa sledi program „Karneval u srcu grada”, u okviru koga će se održati koncerti popularnih bendova i žurke na deset lokacija u gradu.

D. K.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.