Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2023, 23:32

U Ladovici Pank festival uz pivo

VLASOTINCE

U vlasotinačkom selu Ladovica, 22. jula održaće se 16. Pivski festival – festival pank muzike, ovaj jedinstveni skup, koji karakteriše posebna atmosfera i prisustvo publike svih uzrasta. Ove godine Pivski festival deo je kalendara Turističke organizacije, a festival podržava, kao i prethodnih godina opština Vlasotince.

Govoreći o programu piar festivala Aleksandra Milenković je kazala da će ljubitelji ove vrste muzike biti u prilici da uživaju u muzici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tri benda iz Ladovice (Van Žulj, Hidrogen i Cepeni Ćunci) kao i bendovA Patent, Jorgovani i 357, koji su poznati ne samo u Srbiji već i šire.

Imaću to zadovoljstvo i čast da po 16. put otvorim Pivski festival. Ove godine smo imali dobru podršku pre svega Turističke organizacije opštine Vlasotince i same lokalne samouprave. Drago mi je da su shvatili našu ideju i da imamo njihovu podršku, posebno zadnjih godina. Iako će trajati jedan dan očekujemo mnogo više publike nego do sada. Festival je nastao sa željom da podržimo naš fudbalski klub i pomognemo im, tako smo krenuli i trajemo šesnaest godina – rekao je predsednik udruženja i jedan od osnivača festivala Dragan Janjić.

Organizatori su podsetili da je „Pivski“ bila navijačka grupa u Ladovici, koja je bodrila seoski tim „Vidovdan“ koji je osvojio turnir u Vlasotincu. Da bi podržali klub i sakupili nešto novca, navijači su organizovali festival. I danas pomažu klubu od dela prihoda sa festivala,

Pivski festival ove godine nalazi se u programu Turističke organizacije i nadam se da će tako nastaviti i u narednom periodu. Naša Turistička organizacija pomogla je organizaciju festivala sredstvima kojima je plaćena bina, ozvučenje, propagandni materijal i slično – rekla je Sanja Stojiljković, predstavnik Turističke organizacije opštine Vlasotince.

Ove godina novina festivala je da su organizatori obezbedili profesionalno ozvučenje i binu, kao i to da će posetioci moći da po prvi put čuju tri benda dobro poznata u Srbiji a i šire.

Dragan Janjić, član benda Hidrogen najavio je krajem septembra ili početkom okotobra obeležavanje 30 godina postojanja grupe i dobru zabavu za ljubitelje pank muzike.

Organizator je ovom prilikom uručio zahvalnice za saradnju vlasotinačkoj biblioteci, Kulturnom centru, Turustičkoj organizaciji opštine Vlasotince. (kraj) VS/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.