Po pivo i dobru kupovinu u Dablin

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2009, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po pivo i dobru kupovinu u Dablin

Irci za Dablin kažu da je "veliki grad“, a to znači "grad koji poroke pretvara u vrline i tačno zna gde da pronađe dobru zabavu“.

Grad su svojevremeno osnovali Vikinzi, da bi kasnije evoluirao u Kraljevinu Dablin, a najrazvijeniji grad ostrva postao uporedo sa normanskom invazijom. Danas, Dablin ima populaciju koja se nabrže uvećava u odnosu na ostale evropske prestonice.

Noću, Dablin je živ, treperav i ubrzan, zbog čega je i dobio epitet najmladalačkijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << grada u Evropi. Ovo nije bez razloga, jer je oko 50 odsto stanovnika mlađe od 25 godina. Ove i pretprošle godine Dablin je na Internetu izglasan za nejdruželjubiviji u Evropi.

Ako tražite prijatelje u Dablinu, na pravom ste terenu. Dovoljno je otići u neki od stotina pabova koji se nalaze u svakom kutku grada. Obzirom da ih ima tako mnogo, uz kriglu crnog "Ginisa" u njima vlada domaća i vesela atmosfera, pa ako se desi da zaređate nekoliko večeri u istom barmen će početi da vas oslovljava po imence i dočekuje sa širokim osmehom dobrog domaćina.

Najpoznatija zona noćnog života nalazi se u Templ bar četvrti. Sa sve većom navalom turista, zona je postala jedno od onih must-see mesta, bez čije posete se boravak u Dablinu ne računa.

Templ bar zona se razvijala kao kulturni kvart Dablina i do danas je održala taj duh kao centar male umetničke produkcije, fotografskih i slikarskih studija, ulične umetnosti i intimnih, poluzatvorenih muzičkih događaja.

U Dablin se dolazi ne samo zbog zabave, već i zbog dobrog šopinga. Postoji nekoliko zona u kojima se može naći sve, od prodavnica u kojima dizajneri prodaju odeću napravljenu u malim serijama, preko velikih tržnih centara, do luksuznih radnji Hermesa, Šanela i ostalih.

Dablin ima umerenu klimu koju karakterišu blage zime, hladna leta, nepostojanje temperaturnih ekstrema, i  umerenom količinom padavina. Suprotno uvreženom verovanju, na Dablin se ne sručuju ogromne količine padavina, kao što je karakteristično za zapadni deo ostrva. Najsunčaniji dani su tokom maja i juna, kada je i pravo vreme za planiranje putovanja u Irsku
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.