Pivopije u Srbiji dobile savršeno pivo?

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pivopije u Srbiji dobile savršeno pivo?

Kompanija "Karlsberg Srbija" predstavila je "Zlatni lav", pivo koje su, prvi put u isitoriji pivarstva u Srbiji, ljubitelji piva imali priliku sami da kreiraju po svojoj želji.

Ovo je jedinstven slučaj u našoj zemlji da se jedna kompanija odluči da kreiranje piva prepusti samim potrošačima, koji biraju prema sopstvenom ukusu.

"Zlatni lav" je prvo pivo čiju su boju, ukus i naziv oderdili građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, pošto je 400 pivopija različitog profila i starosne dobi boravilo dva dana u pivari u Čelarevu, gde su isprobavali različite ukuse, koje su za tu priliku proizveli tehnolozi kompanije, rekao je direktor razvoja poslovanja te kompanije Andrej Beslać.

On je dodao da kompanija Karlsberg na svim tržištima gde posluje radi iscrpna istraživanja kako bi se odgovorilo želji potošača i da je zbog toga odlučeno da se organizuje veliko istraživanje u pivari u Čelarevu.

"Ovaj potpuno novi pristup, u kome je učestvovao veliki broj ljudi, dao je izvrstan efekekat i prevazišao sva naša očekivanja. Kampanja je pokazala da u Srbiji postoji veliki broj ljudi koji znaju da prepoznaju kvalitetno i dobro pivo", rekao je Beslać.

Prema njegovim rečima, "Zlatni lav" spada u svetla, lager piva, napravljen od najkvalitetnijih sirovina i sadrži 5,1 odsto alkohola.

Tamna zlatno žuta boja, prijatna gorčina i karakteristična aroma potiče od specijalne vrste hmelja koja doprinosi punoći ukusa i naglašava svež karakter piva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAD SE SRBIJA SLOŽI - „ZLATNI LAV“ PO UKUSU PRAVIH LJUBITELJA PIVA

Izvor: Beta OMS, 11.Mar.2011

Četiri stotine potrošača iz cele zemlje biralo pivo po svom ukusu Beograd, 10. mart 2011 – Prvi put u istoriji pivarstva u Srbiji, kreirano je i proizvedeno pivo po ličnoj želji i izboru ljubitelja piva. Nakon jedinstvenog procesa testiranja, Srbija je odabrala dugo iščekivani - Zlatni LAV....

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.