PRVI PUT POSLE 36 GODINA: Pivo na engleskim tribinama

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 16:07

PRVI PUT POSLE 36 GODINA: Pivo na engleskim tribinama

Posle stajaćih tribina još jedna novina na Ostrvu.

Navijači na fudbalskim stadionima uskoro će dobiti mogućnost da na tribinama piju alkoholna pića. Prvi put od 1985. godine.

Sledećeg meseca biće objavljen nezavisni izveštaj o iskustvima na stadionima pre i tokom same utakmice. Istraživanje je sprovela Trejsi Krauč, a jedna od promena biće „povratak“ alkohola na tribine posle 36 godina.

Bavarska mašina je zagrejana, ruši sve redom, a na Bajernovom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meniju večeras (20.30) je Grojter Firt - kvota na dvojku je 1,12, a na kombinazziju 2&3+ 1,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Grojter Firt - Bajern.

Za početak će se raditi o test periodu i alkohol će biti dozvoljen samo na stadionima klubova iz Lige dva i Nacionalne lige.

Ukoliko se pokaže dobrom, odluka o ukidanju zabrane konzumiranja alkohola na stadionima biće proširena na sve nivoe profesionalnog fudbala u Engleskoj, uključujući i Premijer ligu.

It was an absolute honour to be part of @KensingtonRoyal visit to @DulwichHamletFC to discuss in further detail the fan led review and it's importance for the future of English football, wherever you sit with the pyramid pic.twitter.com/Pkzd8eN6sA

— Tracey Crouch (@tracey_crouch) September 23, 2021

U Engleskoj zabrana alkoholnih pića na stadionima važi od 1985. godine  i huliganskih ispada praktično na svim stadionima. Ta restrikcija se nikad nije odnosila na druge sportove sem fudbala.

Niko ne želi da vidi ružne scene. Zato bih prvo predložila da sa ovom promenom počnemo kao sa pilot projektom. Treba prikupiti podatke, ne radi se samo o tome da navijači dobiju priliku da popiju piće dok gledaju utakmicu već i o tome da se klubovima da više prilika da se izdržavaju, smatra Trejsi Krauč.

-Treba na stvari gledati u celini. Fudbal sam prema sebi treba da preuzme odgovornost. U sadašnjim uslovima praktično teramo ljude da na brzinu ispiju svoja pića na poluvremenu, a to je prilično nezdrava veza između fudbala i alkohola. Popiju mnogo u kratkom vremenskom periodu, dodala je.

Njeno istraživanje takođe poziva vlasti da ograniče mešanje kladionicama u fudbal. Kako stvari stoje odluka da se zabrani sponzorisanje sportske opreme od strane kladionica i isticanje njihovih reklama na dresovima i reklamnim panoima na stadionu je veoma blizu, a biće razmatrane i televizijske reklame kladionica.

🚫 Bolton Wanderers will no longer provide any on-site betting provision at the @UoBStadium or enter into any new commercial partnerships and sponsorships with firms representing the gambling industry.#BWFC 🐘🏰

— Bolton Wanderers (@OfficialBWFC) September 23, 2021

Bolton je prvi preduzeo korake u okviru ovog pitanja kada je prekinuo sve veze sa kladionicama i najavio svesrdnu pomoć onima koji imaju probleme sa klađenjem.

-Problem sa klađenjem i kockanjem uništava živote. Na ovaj način i ovom odlukom želeli smo da pokažemo našu podršku svima onima koji imaju ovaj oblik zavisnosti. Prema poslednjim istraživanjima između 340.000 i 1.4 miliona odraslih i oko 60.000 dece između 11 i 16 godina u Ujedinjenom kraljevstvu ima ovaj problem. Fudbal kao industrija mora nešto da uradi po tom pitanju, poručila je predsednica Vonderersa Šeron Britan.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Dileta Leota.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.