“Niško pivo” na rafovima do kraja maja

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2016, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Niško pivo” na rafovima do kraja maja

Posle 4 godine, pauze u prodaji će se najverovatnije do kraja maja naći “Niško pivo”, kaže direktor “Niške pivare” Nikola Karanović.

U Nišu su se pojavili bilbordi na kojima se najavljuje da će uskoro “poteći” pivo iz “Niške pivare”, a direktor Karanović kaže da čine sve da to bude do kraja ovog meseca.

Sada puštamo sklopove u probni pogon i uvezujemo u celinu. Tehničko-tehnološki >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << proces mora da bude nezaustavljiv i svaki deo mora da funkcioniše bez problema. Kada budemo sigurni da ne može da dođe do bilo kakvog ispada onda počinjemo sa kuvanjem piva, a potom se čeka vrenje kako bi se završio taj prirodni proces - kaže Karanović.

Napominje da će kvalitet piva biti vrhunski jer su sirovine kupljene od najboljih svetskih proizvođača hmelja.

Zvaće se “Niško pivo” kao od davnina i biće u staklenoj ambalaži od 0,5 litra i pet-ambalaži od 2 litra. To će biti svetlo pasterizovano pivo sa 11 % ekstrakta i 4,7 % alkohola i po kvalitetu biće među najboljim vrstama piva u Srbiji, a i šire - objašnjava Karanović.

Posle “Niškog piva” ubrzo će u prodaju, kaže Karanović, biti pušteni “Dijana” sokovi, među kojima će biti i klaker.

Nakon toga biće i drugih vrsta piva, a od zahteva tržišta zavisiće da li će to prvo da bude “Apel”, “Superior”, “Sinđelić” ili tamno pivo - kaže on.

U “Niškoj pivari” trenutno rade 62 radnika, a svakog dana, kaže Karanović, primaju se novi, jer se širi proizvodnja.

Podsetimo, proizvodnja piva u niškoj fabrici stala je sredinom 2012. godine. Potom je Pivara ušla u stečaj avgusta 2013. godine, a prvi pokušaj njene prodaje bio je u septembru 2014. godine. Nakon 8 neuspelih licitacija kupio ju je bugarski biznismen Stefan Stefanov avgusta 2015. godine.

Ova prodaja je završila na sudu, ali je posle brojnih sudskih peripetija bugarski investitor zvanično postao vlasnik Pivare krajem prošle godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.