Izvor: BalkanRock.com, 31.Dec.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša, divna noć i pivo – Bjesovi u SubBEERnom centru

Bjesovi / foto: Nemanja Đorđević

Sinoć u SubBEERnom centru, novootvorenom beogradskom klubu nastupili su gornjomilanovački Bjesovi. Početak koncerta je kasnio nekih dvadesetak minuta, pa umesto oko devetke izašli su na binu neki minut pre pola deset. U prvih par pesama ozvučenje je bilo veoma loše, niti su se gitare čule kako treba, niti vokal. Mada fanovi koji su upoznati sa radom Bjesova mogli su da prepoznaju pesme, pa je nekolicina i pevala. Što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << ostalih, ne verujem da je iko išta razumeo šta je Zoki pevao.

Poput neke metropole, betonskih lukova i gomile metala ovaj veliki prostor nekada je bio deo prozivodnje piva, a takođe i skladište. Pa tako jedinstvenog izgleda, može se reći da je SubBEERni centar jedinstveno mesto u Beogradu. A i pivo je jeftino, što je pored velikog prostora verovatno i najveća prednost ovog kluba.

Sve se promenilo kada su počeli da sviraju „Kiša“, koja se nalazi na njihovom albumu „Na živo“ iz 2003. godine. Inače, ova pesma je jedna od popularnijih iz gomile koje Bjesovi imaju i fanovi je rado pevaju. Odmah na početku mogao se prepoznati mnogo bolji zvuk gitare tj. ta promena na bolje kada je u pitanju ozvučenje. A onda se začuo i Zokijev glas „Nije lošaaa ova kišaaaa“  koji je bio deset puta bolji i jasniji od onog u prethodnih pesmama. Publika je počela da peva zajedno sa bendom i čak u nekom trenutku su nadjačali bend. Što pokazuje koliko fanovi zapravo vole ovu pesmu koja „kao da miluje“.

Svakom sledećom pesmom zvuk je bio sve bolji, tako da se i raspoloženje među publikom popravilo. Bjesovi su rokali na sceni, dok su glave u prvim redovima sihronizovano headbangovale. U pauzi između pesama čulo se kako pojedini iz publike traže i pevaju njima drage pesme, od kojih je najčešća bila „Džordžija“. Druga pesma sa njihovog debitanskog albuma „U osvit zadnjeg dana“ još iz davne 1990. godine, nažalost nisu je svirali iako je publika bila uporna.

Kako je vreme odmicalo i atmosfera bila sve bolja i bolja, onaj headbang se pretvorio u šutke, fanovi su bili glasniji i sve je bilo kako treba. Do kraja koncerta svirali su najveće hitove poput „Kad mi stane dah“, „Vreme je“, „Ime“ i mnoge druge. Pored njihovih autorskih pesma, takođe su se našle obrade poput „Odvedi me do reke“ od Talking Heads i „Nebo“ od Električnog Orgazma. Svoj nastup su završili možda i njihovim najvećim hitom „Bolje ti“ nakon koje je publika nastavila da peva „Na nanana na naaa“ i time dozivala bend da nastavi. No, to je bio kraj još jedne dobre svirke Bjesova koji uvek ostave dobar utisak, iako su na početku imali malo problema. Nadam se da će Bjesovi trajati i dalje i da će imati još nastupa i učiniti da noći budu divne kao što je bilo i ovo.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.