Ja sam polomio točilicu za pivo

Izvor: Blic, 09.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ja sam polomio točilicu za pivo

Svi sigurno znate čuvenu repliku iz reklame za „jelen pivo" gde brkati čika obučen u Jelenka, na urnebesan način izgovara: „Mislim da sam slomio 'jelen’ točilicu". E pa, poznati Jelenko, koga smo najčešće gledali u pauzama emitovanja „Velikog brata", kada se jada Bratu zbog problema koji je izazivao, jeste 28-godišnji Borko Sarić sa Karaburme, koji se već deset godina profesionalno bavi glumom.

Njegova je specijalnost da se u nekoj seriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojavi u više uloga a da niko ne može da otkrije da je to on. Umesto da ode u fudbalske vode, počeo je da se bavi glumom koju je upisao preko veze, jer se, kako kaže, plašio neuspeha. Već sedam godina je u ljubavnoj vezi sa jednom doktorkom, koja ga potpuno podržava i biće mu buduća žena. Ne puši i ne pije, a u slobodno vreme voli da pravi akvarijume, ide u teretanu, pika fudbal i trenira tekvondo.

- Da budem iskren, glumu sam upisao preko veze, a na FDU nikada nisam kročio, niti znam gde je. Jer, da sam pao na prijemnom, ne bih se lako oporavio od toga - kaže Borko koji je pre osam godina diplomirao. On, inače, dolazi iz fudbalske porodice, a u glumačke vode je ušao zahvaljujući rođenom bratu.

- Pokojni otac je bio fudbaler, igrao je u Smederevu. I brat mi je bio fudbaler, Vladimir Sarić iz OFK Beograda. Čak sam i ja igrao s bratom neke tri godine. Međutim, odmalena sam pokazivao dar za glumu i brat mi je tokom jedne fudbalske utakmice, 1993. godine, kada sam ušao na poluvremenu i počeo da sve prisutne zasmejavam do suza, rekao: „Ili ćeš biti klovn ili glumac, ali fudbaler nikako". I tako je počelo. Tada mi je umro otac, brat je sve prodao i napustio fudbal, uložio je u mene jer je video da ja imam veći dar za glumu nego on za fudbal - otkriva Borko.

Poznati Jelenko za sebe kaže da privlači pažnju gde god da se pojavi.

- Veliko sam spadalo i, što sam ozbiljniji, to sam smešniji, to je moje najjače oružje u glumi. U profesionalnom smislu stalno menjam fizionomiju za projekte i retko ko može da me provali gde sam igrao. Za to sam specijalista. Kod uloge mi je najbitniji izazov i mogućnost da pokažem svoju veštinu da se transformišem - kaže Borko koji je najmlađi glumac zaposlen u zemunskom Pozorištu „Pinokio" u kome radi od 2003. godine. Kaže da ga nedeljno pogleda oko hiljadu do hiljadu i po mališana jer on, kako ističe, najviše voli da se druži sa decom. Čak se i bavi humanitarnim radom, te često pomaže nezbrinutoj deci iz Zvečanske. Trenutno radi predstavu „Maks Metalik" sa kojom planira da proputuje svet. Za sada je bio na Tajlandu, ide na Kubu, a specifičnost te predstave je u tome što će pet glumaca, obučenih u robota, posetiti trgove širom sveta.

Borko je ispričao kako je došao do uloge u reklami za „jelen pivo", koja mu je donela veliku popularnost.

- Kada sam došao na kasting za reklamu, nisam ni slutio da ću dobiti ulogu. Bio je avgust i velika gužva. Počeo sam da udaram glavom o loptu i kada sam se umorio, da urlam: „Dajte mi pivo!" Oduševio sam sve prisutne i dobio sam ulogu - kaže Borko koji u početku nije bio predviđen za ulogu Jelenka.

- Kada sam došao u studio, pošto sam luckast i bleskast, počeo sam da se ludiram i ekipa se složila da je uloga Jelenka upravo za mene, jer sam u toj ulozi koja mi je pre Jelenka bila namenjena izgledao kao akter erotskih filmova - objašnjava Borko.

A posle Jelenka, usledila je i velika popularnost.

- Najslađe mi je bilo kada su me mala deca u kraju prepoznala i jedno jutro su ispred prozora počela da mi viču „Borko, Jelenu". Ja sam se probudio, otvorio roletnu, mahnuo i oni su počeli da vrište od sreće. Volim da se družim sa malom decom jer stariji samo pričaju o politici - kaže Borko i otkriva da bi rado voleo da uđe u kuću „Velikog brata" samo ukoliko ga pusti upravnik pozorišta i ako se nađe u VIP izdanju.

Osim u reklamama, Borko je glumio i u nekoliko pozorišnih, serijskih pa čak i filmskih ostvarenja, sa Marinom Trifunović je vodio nekoliko emisija poznatog serijala „Hoćeš - nećeš".

- Želeo sam da vodim kvizove, ali mislim da mi se ta želja nije ostvarila jer nisam dovoljno lep za tu ulogu - kaže Borko koji je u Narodnom pozorištu igrao u predstavama „Idiot", „Život je san", „Pigmalion", „Faust II", a trenutno glumi u „Velikoj drami". Osim toga pojavio se u seriji „Ulica lipa" u čak četiri različita lika zbog kojih je učio i španski, pojavljuje se u filmovima „Gorki plodovi" i „Sinovci", a trenutno snima i seriju „Zaboravljeni umovi" na RTS-u, gde se pojavljuje u čak dve uloge.

Borko kaže da mu njegovi najbliži često kažu kako njegovo vreme tek dolazi...

Saradnja sa stranim glumcima

Osim što se pojavio u nekoliko domaćih ostvarenja, Borko se okušao i u inostranstvu. Sa pozorišnom predstavom „Idiot", koju je igrao u Narodnom pozorištu, 2005. posetio je moskovsko Pozorište na Taganjke, a učestvovao je u dva strana filma „Zatamnjenje" i „Klod Mone" .

Kada sam glumio u filmu „Zatamnjenje", imao sam priliku da upoznam Kristofera Vokena, glumicu Paz Vegu i Dijega Lunu. Sa njima sam imao kontakt samo očima i rukama, jer su oni bili smoreni i nisu hteli da pričaju sa našim glumcima. Onda ja i nisam hteo nešto da se trudim. Ko ih šiša! Na snimanju sam se zabavljao sa mojim kolegama Markom Živićem, Paulinom Manov... - priča o svojim iskustvima Borko.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.