Istina i alkohol ipak ne idu zajedno?

Izvor: NaDlanu.com, 28.Feb.2013, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istina i alkohol ipak ne idu zajedno?

Istina i alkohol nikako ne idu zajedno, a posebno kada ljude pitate koliko alkohola piju, pokazalo je jedno istraživanje u Velikoj Britaniji.

Istraživanje je pokazalo veliku razliku između količine pića koju Britanci priznaju da su popili i količine koja se proda širom zemlje. Pokazalo da je "greška" u izjavama o konzumaciji alkohola oko 40 odsto.To možda nije previše iznenađujuće, ali je ovo istraživanje u brojke prevelo fenomen potpuno pijanog čoveka koji tvrdi da je popio >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << samo čašu ili dve piva.Vodeći istraživač Sedi Bonifejs rekla je da se u proseku nedeljno popije skoro cela flaša vina po odraslom čoveku više nego što se prizna.Istraživači su uporedili podatke sa izjavama 14.041 osobe starije od 16 godina sa podacima o prodaji alkohola koje imaju poreske vlasti.Ogromna razlika je otkrivena - više od 20 odsto vina koje se godišnje proda - niko nije popio. Skoro polovina piva, 45 miliona hektolitara, takođe je "nestalo" od mesta prodaje do kupaca. Čak 60 odsto u Britaniji kupljene količine žestokih pića - viskija, tekile, džina, navodno nije popijeno.Beta
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.