Da li je moguće da Srbi štede na ovome?

Izvor: BKTV News, 29.Avg.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je moguće da Srbi štede na ovome?

Kriza!

Članice Udruženja pivara Srbije, i pored investiranih 236 miliona evra, susreću se sa veoma negativnim trendom u poslednjih osam godina i trpe značajan pad tržišta od čak 14,59 odsto, kao i pad potrošnje, saopšteno je danas iz tog Udruženja.

Pivarska industrija Srbije je, kako navode, zahvaljujući prevelikim nametima, kao i ekonomskoj krizi, u periodu od 2008. do 2014. godine pretrpela značajan pad tržišta od čak 14,59 odsto, pad potrošnje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od 12,5 odsto, dok je broj zaposlenih čijem poslu je doprinosio pivski sektor smanjen za čitavih 4.285 radnih mesta.

Članice Udruženja pivara Srbije pokrivaju 98 odsto domaćeg tržišta i upošljavaju direktno i indirektno više od 17.000 ljudi, a 92 odsto svojih sirovina nabavljaju lokalno, sa, kako smatraju, direktnim uticajem na sprsku privredu i poljoprivredu.

Udruženje pivara Srbije na prvom je Međunarodnom naučnom simpozijumu o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu predstavilo stanje pivarske industrije u Srbiji prema studiji koju je revizorska kuća realizovala 2016.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi se zbog krize odriču piva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2017

Članice Udruženja pivara Srbije, i pored investiranih 236 miliona evra, susreću se sa veoma negativnim trendom u poslednjih osam godina i trpe značajan pad tržišta od čak 14,59 odsto, kao i pad potrošnje, saopšteno je danas iz tog Udruženja...Pivarska industrija Srbije je, kako navode, zahvaljujući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.