Da li će se i dalje proizvoditi pivo u BIP-u

Izvor: RTS, 05.Jul.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će se i dalje proizvoditi pivo u BIP-u

Kompanija "M6 EDEN SRB" prekinula je ugovor o poslovnoj saradnji za Beogradskom industrijom piva (BIP) u stečaju, pa je od 1. jula počeo proces izmirivanja obaveza prema zaposlenima i svim poveriocima, navodi se izjavi iz ove kompanije. Iz ministarstva privrede kažu za RTS da će BIP nastaviti da radi.
Navode da su verovali u mogućnost razvoja jedne od najvećih pivara u regionu i sa entuzijazmom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krenuli i njenu obnovu pre dve godine, ali da nema mogućnosti za uspeh.
"Pokušali smo da napravimo nešto pozitivno za Beograd, za Srbiju, da damo duh i život jednoj kompaniji koja je 180 godina simbol Beograda. Nažalost, bez obzira na velika mesečna ulaganja, posvećenost i entuzijazam, nismo uspeli, jer sa ovim konceptom nema mogućnosti za uspeh", saopšteno je iz ove kompanije.
Poručuju i da to ne znači da će se povući, "jer Beogradu je potrebno kvalitetno pivo".
"Produžićemo u drugačijem smeru sa drugim konceptom. Moguć je početak ulaganja u budućnosti u nove projekte u Srbiji", navode u saopštenju.
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović potvrdio je za RTS da će BIP, koji je bio izdat u zakup severno makedonskoj firmi nastaviti da radi.
"Sa dosadašnjim zakupcima nije bilo problema i svoje obaveze su izmirivali redovno što je garantovano menicama", kaže Stevanović.
Stevanović smatra i da bi bilo dobro da se što pre nađe novi partner kako bi se nastavilo sa proizvodnjom, zaštitili interesi poverilaca i očuvala stečajna masa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.