Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSA Peugeot Citroen želi da se vrati u SAD

PSA Peugeot Citroen, kompanija koja proizvodi putnička vozila marki Peugeot, Citroen i DS je godinama bila u finansijskim mukama pre nego što su je izbavili kineski Dongfeng i Vlada Francuske.

Sada kompanija posluje toliko dobro da ozbiljno razmatra povratak na američko tržište. Vjerovali ili ne.

Kompanija sastavlja plan međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ekspanzije, koji će biti objelodanjen 5. aprila. Dvije teme su na vrhu liste, a riječ je o američkom i iranskom tržištu. DS je naravno glavni kandidat za američko tržište.

Problem bi mogao da bude taj što je kancelarija kompanije ugašena u Detroitu 2013., tako da nema bilo kakve proizvodne infrastrukture niti dilerske mreže na američkom tlu. To će neminovno povećati cijene proizvoda, ali ne znači da će Francuzi odustati od pohoda na Ameriku.

Za više informacija moraćemo da sačekamo 5. april.

(NN, vrelegume)
Pogledaj vesti o: Peugeot

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.