Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2020, 23:40

Vujošević o odabiru Evrokupa: Partizan doneo pravu odluku!

„Zvezda će biti jača nego ove godine“, prva je reakcija čuvenog bivšeg trenera Parnog valjka

Duško Vujošević izneo je prve utiske posle odluke Partizana da ostane u Evrokupu. Ističe u razgovoru za Jutjub kanal Partizana da je veliki problem to što ima mnogo takmičenja u Evropi, kao i da je Partizan ispravno postupio. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Vujošević je pričao o tome kako je FIBA prodala najvažnije klupsko takmičenje, pozabavio se genezom problema, a onda i analizirao odluku Partizana i situaciju u kojoj su se crno-beli našli.

Procenjuje Vujošević da će Evrokup sledeće sezone biti slabiji nego ove sezone.

Partizan ima tradiciju izvanrednih rezultata, četiri puta je učestvovao na Fajnal Foru, jednom je osvojio, sa generacijom Željka Obradovića, proizvodio je igrače, igru i trenere i sigurno je klub kome pripada mesto u eliti najjačih klubova. Ja bih voleo da FIBA umesto da se bavi time da 3x3 postane olimpijska disciplina da se izbori za prave stvari i da napravi određenu da vrati pod svoje rukovodstvo Evrolige. Ne čini mi se da u ovom trenutku imaju strategiju i energije za tako nešto, na moju žalost, tako da mislim da je Partizan doneo pravu odluku da nastupa u Evrokupu. Računam da će Evrokup biti slabiji nego ove godine, a da će Zvezda, pošto igra Evroligu, biti jača nego ove godine, tako da verovatno Partizan svoju šansu za ulazak u Evroligu traži preko Evrokupa. Onog trenutka kada FIBA vrati Evroligu, što bih ja voleo, Partizan će sa svim ostalim velikanima da ide tamo“, rekao je Vujošević.

Partizan izabrao Evrokup!

Ipak, Evroligu je okarakterisao kao ligu u kojoj klubovi manje zarađuju, a više doprinose novcem.

Ljudi koji vode tu ligu su uvek pokazivali slabost prema parama“.

Vujošević je dodao da navija za Fibu, ali i da je ta organizacija ispustila ligu iz svojih ruku.

Poslušajte ceo intervju Duška Vujoševića...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.