Veliki je posao pred Partizanom - Mornar lagano do polufinala Superkupa

Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2017, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki je posao pred Partizanom - Mornar lagano do polufinala Superkupa

Ekipa iz Bara u drugom poluvremenu potpuno nadigrala crno-bele

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo još jedna sezona puna uspona i padova za košarkaše Partizana. U prvoj takmičarskoj utakmici crno-beli su u Baru poraženi od domaćeg Mornara sa 91:77 (26:24, 16:23, 27:17, 22:13) u četvrtfinalu Superkupa Jadranske lige.

Jasno je da je pred trenerom Miroslavom Nikolićem veliki posao - pre svega oko kompletiranja i uigravanja ekipe,

Prilično je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << škripalo u odbrani crno-belih večeras, Mornar je to umeo da kazni i deluje da bi tim iz Bara ove sezone mogao da bude jedno od prijatnijih iznenađenja u Jadranskoj ligi.

Barani će u polufinalnom duelu odmeriti snage sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, dok Partizanu predstoji razigravanje za plasman.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Derek Nidam sa 22 poena, Strahinja Mićović postigao je 18, a Nemanja Vranješ 17 poena.

Kod Partizana najbolji strelac bio je Vanja Marinković postigao je 14, Andreja Stevanović 13, Marko Pecarski 12, a Najdžel Vilijams Gos 11 poena.

Počelo je revolveraškim obračunom za tri poena u kojem se bolja snašla domaća ekipa, mada je bilo evidentno da ni jedni, ni drugi u tim uvodnim minutima nisu baš igrali odbranu na vrhunskom nivou.

A onda je u drugoj četvrtini Partizan zaigrao malo čvršće u odbrani i to mu je odmah donelo rezultat. Pored Vilijams Gosa koji je dobro otvorio meč, razigrao se Andreja Stevanović i crno-beli su došli do sedam poena prednosti (41:34).

U istom ritmu je Partizan nastavio u trećoj četvrtini i kada je poveo sa 57:49 delovalo je da crno-beli kontrolišu situaciju na terenu.

Ipak, onda je došlo do velikog pada u igru Partizana, Mornar je počeo da pogađa trojke sa svih strana, pa nije ni čudo što su Barani napravili veliku seriju od 15:0 i poveo sa 64:57.

Jedino je još Vanja Marinković držao Partizan u igri na početku poslednje deonice, ali se onda igra crno-belih u odbrani potpuno raspala. Dozvolili su Beograđani košarkašima da iz čistih pozicije pogode još nekoliko trojki i otklone sve dileme oko pobednika.

(FOTO: ABA/Mornar/Media Pro)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.