Izvor: Kurir, 11.Nov.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUJOŠEVIĆ POZIVA GROBARE: Utakmica protiv Asesofta je eliminaciona

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je predstojeća utakmica protiv rumunskog Asesofta u Evrokupu eliminaciona i da njegova ekipa mora da je dobije ako želi da ostane u trci za plasman u drugu fazu tog takmičenja.

"Igramo u jako teškoj grupi, vezali smo tri gostovanja u prve četiri utakmice. Sutra nas čeka protivnik koga moramo da dobijemo, ako želimo da ostanemo u trci za sledeći krug, a želimo", rekao je Vujošević.

Košarkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Partizana igraju sutra od 18 časova u hali Pionir protiv rumunskog Asesofta utakmicu petog kola Grupe E Istočne konferencije Evrokupa. Vujošević je rekao da Asesoft "nema mnogo veze sa Rumunijom", da je vlasnik kluba moćan i finansijski i politički, i da je to kvalitetna i dobro popunjena ekipa predvođena srpskim trenerom Vladimirom Arnautovićem, koji zna u kakvoj je Partizan situaciji. On je podsetio da su crno-beli izgubili od Asesofta sa više od 20 razlike u pripremnoj utakmici, ali je naveo da forma njegove ekipe raste.

"U pitanju je vrlo kvalitetna ekipa, biće potrebno da uložimo najbolje od sebe ako hoćemo da dobijemo ovaj meč, a hoćemo. Naša forma raste, mislim da će se sutra nastaviti trend porasta forme i da ćemo pobediti. Publika nam mnogo znači i voleo bih da nas i sutra podrži", rekao je Vujošević.

Partizan je u prve četiri utakmice pretrpeo sva četiri poraza, a Asesoft ima tri pobede i poraz. Upitan da li je razmišljao koliko je njegovoj ekipi potrebno za prolaz u drugu fazu, Vujošević je rekao da se time nije bavio.

"Nisam pravio matematiku tog tipa, jedina šansa da se plasiramo u drugu fazu jeste da dobijemo sledećeg protivnika. Sutrašnja utakmica jeste eliminaciona", rekao je Vujošević.

On je istakao da je njegova ekipa na žrebu za Evrokup bila u četvrtom šeširu, što je "nepravedan način bodovanja" i da nije dobra podela Evrokupa na Istočnu i Zapadnu konferenciju zbog teških putovanja i umora. Vujošević je dodao da će Milan Mačvan biti u sastavu ekipe, ali da nije potpuno spreman.

"On bi trebalo da bude u sastavu, nije potpuno srpeman, osim što je smanjio kilažu. Trenirao je individualno i povreda je ostavila traga. U pitanju je mala ruptura koja je duboka i lekari su procenili da bol koji je osetio nema veze sa tom povredom i da nije opasnost, već nešto preko čega treba da se ide. On će polako ulaziti u tim i što se tiče spreme i što se tiče forme", rekao je Vujošević.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević: Kreću eliminacije, nema alibija

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2014

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je predstojeća utakmica protiv rumunskog Asesofta u Evrokupu eliminaciona i da njegova ekipa mora da je dobije ako želi da ostane u trci za plasman u drugu fazu tog takmičenja...Žarko želi prvu pobedu u Evropi ove sezone: Duško Vujošević.. .."Igramo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vujošević: Asesoft nije Rumunija

Izvor: B92, 11.Nov.2014

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je predstojeća utakmica protiv rumunskog Asesofta u Evrokupu eliminaciona i da njegova ekipa mora da je dobije...Partizan ima četiri poraza u Evrokupu, a u petom kolu dočekuje Asesoft u sredu od 18 časova u Pioniru..."Igramo u jako teškoj grupi, vezali...

Nastavak na B92...

Partizan savladao Asesoft

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2014, 08:12

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu rumunskog Asesofta sa 76:69 (25:23, 18:15, 11:20, 22:11), u utakmici 5. kola E grupe Evrokupa...Meč je odigran u hali Pionir pred 4.500 gledalaca, a sudili su Murat Biricik (Turska), Sergej Zaščuk (Ukrajina), Žozef Bisanj (Francuska)...Partizan:...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Grobarska" akcija - Sale, vrati se! (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Nov.2014

Uoči večerašnje utakmice koju košarkaši Partizana igraju protiv rumunskog Asesofta u Evrokupu na socijalnim mrežama je pokrenuta inicijativa koja se tiče povratka Saše Pavlovića u klub iz Humske.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.