Trinkijerijev Partizan prvi slomio otpor nepobedive Mege!

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijerijev Partizan prvi slomio otpor "nepobedive" Mege!

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Mege u šestom kolu regionalne ABA lige sa 81:74 u Sremskoj Mitrovici.

Partizan je, predvođen novim trenerom Andreom Trinkijerijem, naneo prvi poraz timu Mege pre svega zahvaljujući Vanji Marinkoviću, Radetu Zagorcu i vrlo bitnim trojkama Bandže Sija.

Mega s druge strane nije pogađala slobodna bacanja, procenat šuta za tri je bio očajan i jedino je centar Goga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bitadze vredan pomena u igri "ružičastih".

Najefikasniji kod pobednika bili su spomenuti Zagorac i Marinković sa po 17 poena, Džok Lendejl je dodao 13, a Si 12. U Megi je dominirao Bitadze dabl-dablom sa 28 poena i 11 skokova.

Najbliži njemu je bio Adam Mokoka sa devet poena i katastrofalnim šutem iz igre.

Partizan je već na startu pokazao da će igrati brzo i da se crno-beli neće libiti da šutiraju trojke. Vanja Marinković je odmah pogodio dve, Pejdž jednu, a njihov tim za tili čas otišao na 17:4.

Za špice će iz te serije Partizana od 11:0 ostati i zakucavanje Džoka Lendejla preko Mušidija. Mega se na -13 probudila, počela da igra presing po celom terenu i to se isplatilo, pa je uspela da smanji zaostatak i u drugu četvrtinu ode sa 24:15 u korist Partizana.

Gosti su nastavili da igraju dobro, Mega se održavala skokovima u napadu zbog velikog broja promašaja, a Partizan je tek u završnici poluvremena ubacio u veću brzinu i odlepio se trojkom Zagorca, posle čega je Čarapić odgovorio trojkom i na poluvreme se otišlo sa 46:35.

Treća četvrtina je pripala Bitadzeu kome je bilo teško izbrojati koliko je puta pogodio uz faul. Međutim, crno-beli su baš pri kraju tog dela igre serijom 7:0 u finišu otišli na 68:52 i mogli da reše pitanje pobednika da se nisu opustili u četvrtoj četvrtini.

U njoj su imali i maksimalnih +17 na 74:57, ali tada kreće strmoglav pad u igri što je Mega iskoristila i serijom 12:0 se približila na 74:69 posle slobodnih bacanja Marijanovića.

Ključni trenutak u meču je možda bila trojka Bandže Sija koju je pogodio za 77:69. Mega je nakon toga imala nekoliko prilika da priđe Partizanu i na jedan posed, ali su brzopleti bili Ašćerić i Atić pa su šanse prokockane, a Partizan je uspeo da pobedi upornu ekipu iz Sremske Mitrovice.

40' - KRAJ - Neprecizan Zagorac, neprecizan i Ašćerić u kontri! Lendejl koristi dodavanje Pejdža, rešava pod košem i verovatno pitanje pobednika 81:74. Marinković promašuje potom dva slobodna bacanja, ali to nije škodilo, pa je meč završen u korist crno-belih.

39' - Novi promašaj Mege, opet Atić, Čarapić to ispravlja u prodoru na minut i 20 do kraja 79:74 za Partizan.

38' - Bitadze "lepi za tablu" Marinkovića, Atić promašuje trojku. Promašuje i Si, ali Lendejl ofanzivnim skokom obezbeđuje novi napad Partizanu.

37' - TROJKA SIJA! Ogromnu važnost može da ima trojka za igrače Partizana jer je prekinuta serija domaćih - 77:69. Lendejl, pa Bitadze uz faul - 79:72.

36' - Lep prodor i visok flouter o tablu, serija Mege je neverovatnih 12:0 posle bacanja Marijanovića - Partizan vodi 74:69.

35' - Bitadze fauliran pod košem posle nove izgubljene lopte za Partizan, 74:66.

34' -
Konačno pogađa nešto i Mokoka, (74:63). Pejdž u međuvremenu gubi loptu, Marjanović dobija faul i ne greši sa slobodnih bacanja. Serija Mege je 8:0, a rezultat 74:65 za Partizan.

33' - Dobar u prodoru Marjanović posle ukradene lopte, Mega smanjuje 74:61.

32' -
Trojka Sija, krađa Gegića i polaganje Zagorca, raste prednost Partizana - 74:57.

31' - Ispada lopta Čarapiću, pa je isti igrač krade od Nikolića, a Mega uz mnogo guranja pod košem Mušidija osvaja ubacuje prve poene u četvrtoj deonici - 69:57.

30' - Serija Partizana se nastavlja! Si posle ofanzivnog skoka iz odbojke povećava razliku - 68:52. Ovo je nova najveća prednost Partizana.

Stanić pravi peti faul za šest minuta. Mega je pre toga dala trojku, a Lendejl je posle faula pogodio jednom i Partizan u poslednju četvrtinu ulazi sa 69:55.

29' - Čarapić uz faul, Mega opet prilazi igrom 2+1 (61:52). ali Lendejl u reketu snalažljiv i jak, a onda i Zagorac sa poludistance - 65:52.

28' - Bandža Si pogađa trojku (60:49), da bi Marinković posle prodora i faula jednom bio precizan sa linije - 61:49.

27' - Nikolić fauliran posle dva promašaja za tri igrača Mege. Partizan njegovim slobodnim bacanjima povećava prednost na 57:48. Kad neće trojka, Mokoka kreće na zakucavanje i dobija faul - 57:49 za Partizan.

26' - Dva monstruozna zakucavanja Bitadzea! Prvo iz pik end rola jednom rukom, pa potom i posle kašnjenja Lendejla sa dve ruke. Gruzijski igrač obeležava ovaj meč, a Mega prilazi na 55:48.

25' -
Neverovatan atletski pogodak Ašćerića - u padu od table. Marinković posle lepe kombinacije precizan 55:44.

24' -
Težak promašaj Mušidija, pa onda katastrofalna greška Pejdža koji je dodao loptu Zagorcu dok je ovaj bio u autu da bi poenterski post Mege prekinuo Fundić sa penala - 53:42.

23' - Dobar prodor Pejdža (51:38), ali onda opet Bitadze! Pravovremen pas Mokoke u reket, Bitadze pogađa i koš i dodatno slobodno bacanje 51:41 za Partizan.

22' - Zagorac opet u napadu, faul nad njime i pogodak sa linije za 49:35 u korist Partizana. Bitadzea udvajaju igrači Partizana ali ne uspevaju da ga zaustave jer Goga pogađa uz faul za 49:38.

21' - Nekoliko loših napada na obe strane, pa pogodak Zagorca sa poludistance - 48:35.

20' - Trojka Zagorca, Mega uzvraća preko Čarapića, pa crno-beli odlaze na poluvreme sa 46:35.

19' - Nekoliko brzih napada, nerealna blokada Bitadzea, pa isto takav promašaj Mušidija i onda kontra koju zakucavanjem završava Gagić - 43:30, raste prednost Partizana.

18' - Zagorac pogađa od table, 38:28 za crno-bele. Bitadze prikucava posle skoka, ali Marinković precizan za tri iz driblinga.

17' - Pejdž kao prizvan pogađa u prodoru, a tehničku grešku dobija Dejan Milojević. Marinković pogađa slobodno bacanje, a Fundić potom faulira Stefana Jankovića koji pogađa jedno od dva bacanja - 36:27.

16' - Bitadze je ispratio promašaj Atića i prikucao odmah pošto se lopta odbila od obruča. Markus Pejdž je posustao napadački i to za sada pravi probleme Partizanu koji nije efikasan kao u prvoj četvrtini. Mokoka se dobro ubacuje u reket, dobija faul i Mega prilazi na 32:27.

15' - Ašćerić vrlo lepo uz kontakt pogađa iz prodora - 32:24 za Partizan.

14' - Nekoliko ofanzivnih skokova Mege, faul nad Miškovićem, Dejan Milojević neće biti zadovoljan zobg promašaja svoje ekipe sa linije bacanja - 29:22. Gagić precizan uz faul 32:22.

13' - Poeni sa penala, krađa i kontra Mege koja spušta na 28:21, ali onda i Bitadze pravi nesportski faul nad Gagićem. Gagić polovičan sa penala - 29:21 za goste.

12' - Dobra finta i poeni Gagića, Partizan vraća +11, 26:15. Ašćerić konačno pogađa trojku za Megu, a Marinkvić poentira za dva, 28:18.

11' -
Mišković nastavlja sa promašajima trojki za Megu, ali Marinković nastavlja sa izgubljenim loptama za Partizan.

10' - Zagorac daje trojku i ponovo povećava razliku u korist Partizana koji dobro otvara pozicije svojim igračima u šutu za tri - 24:15 za Partizan. Greška Sija, sedma izgubljena za Partizan na osam sekundi pred kraj prve četvritne. Mušidi promašuje trojku i to je kraj prve četvrtine.

9' - Čarapić na liniji penala posle napada u kom je pogodio Marinković za Partizan. Pogađa jedno od dva bacanja za 21:15.

8' - Lepa kombinacija Lendejla i Zagorca koju realizuje Zagorac, Mokoka ubrzava i ide na zakucavanje, a Mega smanjuje prednost Partizana 19:12. Bitadze promašuje oba slobodna bacanja, Marjanović skače u napadu. I njega šalju na liniju penala igrači Partizana i on pogađa 2/2 - 19:14 za Partizan.

7' - Pritisak Mege po čitavom terenu, isplatio se jer je Fundić uspeo da poentira u reketu, a Trinkijeri je tražio prvi tajm-aut - 17:9 za Partizan.

6' - Prekida seriju Partizana Goga Bitadze košem uz faul za 17:7.

5' -
Trojka Pejdža, zakucavanje Lendejla, serija 11:0 Partizan "uništava" Megu - 17:4.

4' Kakvo zakucavanje Lendejla! Preko Mušidija, direktno licem u lice sa dve ruke, 12:4 za goste.

3' - Dva dobra napada crno-belih, Pejdž drugi rešava sa poludistance i Partizan vodi 10:4

2' - Nova trojka Marinkovića!
Sjajan i Mokoka koji u skoku izvanredno niveliše šut sa tri metra uz kontakt i pogađa za 6:4.

1' - Trojka Marinkovića za dobar ritam na startu meča, ali u ritam ulazi i Goga Bitadze koji pogađa iz reketa u svom prepoznatljviom stilu - 3:2 za Partizan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.