Sve odbrane bih menjao za tri boda protiv Partizana, pa čak i za jedan

Izvor: MozzartSport.com, 14.Avg.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve odbrane bih menjao za tri boda protiv Partizana, pa čak i za jedan

"Osećamo neku gorčinu", kaže Emil Rockov u razgovoru za MOZZART Sport

Partizan je odneo tri boda sa Karađorđa (0:1), a ako Vojvodina nije dobila nijedan bod sa tog meča, jeste golmana Emila Rockova. "Dobila" ga je i ranije, ali nekoliko intervencija koje je imao u meču protiv crno-belih zaista su učinile da mladi momak upadne u oči mnogih poklonika fudbala.

Bio bi sigurno igrač utakmice da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bojan Ostojić nije postigao gol i doneo veliku radost svom timu. Dobio je pohvale trenera oba tima, a u razgovoru za MOZZART Sport ističe da bi menjao svu tu popularnost i pažnju koju je dobio za bodove.

"Vrlo mi je žao što nismo došli do tri boda ili jednog. Menjao bih sve dobre odbrane i svu popularnost koju sam dobio za tri boda sa jučernašnjeg meča. Ili čak jedan", kaže Emil iskreno.

Kaže da oseća da je njegov tim bio spreman za dobar rezultat, ali i da je sve bilo dramatičnije nego što jeste, pa i da se osetilo da gol "visi".

"Pogledao sam snimak 15 puta. Svi smo bili postavljeni kako smo se dogovorili, ali se Ostojić samo pojavio ispred mene, pobegao čuvaru, odlično je odreagovao i postigao gol. Bio je to pad koncentracije. A kada sam ja u pitanjul, to je prokletstvo moje pozicije. Mogu da kažem da se oseća neka gorčina posle ovog meča. Nismo demoralisani, ali se oseća gorčina".

Koliko na njega utiču pozitivne kritike i komentari?

"Trudim se maksimalno da iz blokiram na pozitivan način. Znači mi sve to, ali sam jako samokritičan, ne želim sa se zadovoljim nečim, uvek sam motivisan da budem bolji. Da primim što manje golova. Prošle sezone pred kraj smo smanjili broj primljenih golova, ovaj Ostojićev je bio prvi u ovoj sezoni".

Rockov je imao nekoliko dobrih intervencija posle slobodnih udaraca, pre svega Sejdube Sume.

"Vežbamo stalno, ostajemo posle treninga i radimo na tome. To treba i igračima, ali i meni jer su to opasne situacije. Iz takvih situacija mogu da budu jako opasni igrači kao što su, ne znam, Nikola Drinčić ili Suma".

Da li ti to što si student psihologije pomaže u odbrani slobodnih udaraca, penala. Inače u igri?

"Aha-ha, ne, ne pomaže. Nema telepatije. Mada, može da mi pomogne kada je mentalna priprema utakmica u pitanju, ili motivacija".

I sa ovim porazom Vojvodina deli drugo mesto. Postavlja se pitanje po "hiljaditi" put - da li je Vojvodina spremna da skine večite sa trona. I nekako uvek deluje na početku sezone da može, a onda se u međuvremenu stvari "pokvare".

"To je nešto o čemu razmišljam otkako sam došao u Vojvodinu. Voša nikada ne ide na 2, 3. ili četvrto mesto. Nikada. Cilj Voše je da bude prva. Dešava se uvek da dobro krenemo, pa stanemo. Nešto tu fali. Neka energija. Ne mogu da kažem mentalitet, ali nešto poput pobedničkog duha. To nam treba da budemo ispred stranca i snage koju imaju Crvena zvezda i Partizan".

Vojvodina protiv Milorada Mažića: Izuzeće ili igramo sa pionirima! Snimak sa derbija ide u UEFA

Gledaćemo Vojvodinu u maksmimalnoj brzini, sve do kraja prvenstva.

"Mogu da kažem da Vojvodina neće igrati u brzini koja nije maksimalna. Da biste osvojili Superligu morate da odigrate savršeno. Baš tako - savršeno. Ima tu mnogo faktora, ali sve mora da vam se poklopi da biste postali prvak, a to je nešto čemu kao klub težimo jako dugo".

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.