Stojanović: Zašto se tvrdi da ne možemo da stignemo Partizan, pa ima još dva derbija

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Sep.2013, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Zašto se tvrdi da ne možemo da stignemo Partizan, pa ima još dva derbija

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da njegovi fudbaleri moraju da pobede Spartak u predstojećoj utakmici sedmog kola Super lige Srbije, ukoliko žele da ostane u trci za šampionsku titulu.
Nema tu velike filozofije, uz svo poštovanje prema Spartaku, mi moramo da osvojimo tri boda ukoliko želimo da ostanemo u trci za titulu prvaka. Ta pobeda bi nam mnogo značila i na psihološkom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ali i na rezultatskom i bodovnom planu. Podigla bi samopouzdanje svima nama, tako da je to veoma važna utakmica – rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.
Crvena zvezda u nedelju od 19 sati na svom stadionu igra protiv subotičkog Spartaka, utakmicu sedmog kola Super lige Srbije.
Zvezda zauzima peto mesto na tabeli sa deset bodova i ima šest manje od vodećeg Partizana. Spartak je 11. na tabeli sa sedam bodova.
Stojanović je rekao da je Spartak nezgodna ekipa i da, ako Zvezda ne bude maksimalno koncentrisana, subotički tim može da joj napravi mnogo problema.
Osim povrede Miloša Ninkovića, Stojanović je rekao da nema problema sa sastavom tima.
Ninković je imao problema sa leđima i pre utakmice u Kupu, ali nadam se da će biti u redu. Nije strašna povreda, mislim da će do nedelje biti spreman – rekao je on.
Na pitanje novinara da li oseća pritisak i kako pod pritiskom sprema ekipu, trener crveno-belih rekao je da je sve to sastavni deo fudbala.
Trudim se da što manje razmišljam o tome, koncentrišem se na igru. Da je lako – nije, ali to je sastavni deo fudbala i tu nema mnogo kukanja.
Trener vicešampiona Srbije rekao je da ne razume tvrdnje da je teško stići Partizan kad se bodovno „odlepi”.
Meni je to nerazumljivo, a naročito ako dva puta u direktnim susretima možemo da anuliramo njihovu prednost. Može i Partizan negde da kiksne, može da padne, oni do sada nisu imali teška gostovanja. Što manje gledamo u susedno dvorište to bolje za nas, moramo da gledamo sebe – rekao je on.
Stojanović je rekao da je Roberts Omega odigrao „solidno” u Kupu protiv novosadskog Proletera, ali je dodao da je to bila utakmica protiv drugoligaškog tima, dok je ocenjujući igru Abiole Daude, rekao da se nada da će Nigerijac nastaviti sa dobrim igrama u narednom periodu.
Nisam bio zadovoljan Daudinom igrom na početku, on zna i može, pitanje je koliko to može da ponovi. On ima kvalitet, a zašto do sada to nije pokazivao – ne znam. Drago mi je da je počeo da daje golove.
Igrač sredine terena Crvene zvezde Aleksandar Kovačević, koji je ovog leta došao upravo iz Spartaka, rekao je da se nada da će njegova ekipa nastaviti sa dobrim igrama, nakon pobede u Kupu protiv Proletera (3:0).
Dolazi nam ekipa za koju me vežu lepe uspomene, ali se nadam da ćemo posle Kupa doći do bolje igre i rezultata, jer više nemamo prava na kiks – rekao je Kovačević.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojanović: Pobeda za ostanak u trci za titulu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2013

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović je rekao da njegovi fudbaleri moraju da pobede Spartak u predstojećoj utakmici sedmog kola Super lige Srbije ukoliko žele da ostane u trci za šampionsku titulu. .. Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović  .."Nema tu velike filozofije - uz svo poštovanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.