Izvor: RTS, 23.Maj.2022, 04:30

Savršen meč crno-belih protiv Budućnosti, Partizan u finalu ABA lige

Ubedljivim trijumfom od 101:77 protiv Budućnosti, košarkaši Partizana plasirali su se u veliko finale ABA lige. Odličan put i još bolja odbrana doneli ekipi Željka Obradovića prvo finale regionalnog takmičenja posle devet godina. Crno-beli polufinalnu seriju rešili u svoju korist 2:1 i za trofej će se boriti protiv pobednika duela između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, koji je na programu u ponedeljak. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Gotovo savršen meč odigrali su košarkaši Partizana u odlučujućem duelu polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti i na kraju ubeležili više nego ubedljiv trijumf - 101:77.

Pod palicom Željka Obradovića, crno-beli se vraćaju u finale regionalnog takmičenja prvi put od 2013. godine, kada su poslednji put i osvojili trofej.
Partizan je od prvog do poslednjeg minuta odigrao ozbiljnu utakmicu protiv solidne Budućnosti, ali je ekipa Aleksandra Džikića dozvolila protivniku da se odlepi u drugoj deonici i posle toga nije bilo povratka.
Posle sporog početka meča, u prva tri minuta višena samo četiri pogođena sobodna bacanja, Partizan je ušao u šutersku seriju i došao do prednosti.
Budućnost je uspela da parira trojkama, pa crno-beli na prvi odmor odlaze sa prednošću od 26:21.
U redovima Partizana izuzetno je raspoložen bio Kevina Panter, koji je u Podgorici odigrao razočaravajući meč, a Amerikanac je u prvom poluvremenu u dvorani "Aleksandar Nikolić" ubacio 20 poena.
Uz to, odbrana beogradskog tima bila je značajno angažovanija, što je dobrim delom zasluga Radeta Zagirca i Alekse Avramovića, pa Partizan serijom 16:2 stiće veliku prednost.
Do poluvremena, prednost crno-belih popela se na +20 (55:35), a Partizan je u prvih 20 minuta ubacio 10 trojki iz 17 pokušaja, uz samo tri izgubljene lopte.

Pokušala je Budućnost da uzvrati u trećoj deonici. Gosti su dobro šutirali za tri poena, ali je Partizan, uprkos nešto uspavanijoj četvrtini, uspeo da zadrži visoku prednost i u poslednju četvrtinu ušao sa +18.
Crno-beli u poslednjih deset minuta nisu želeli da dozvole protivniku ni promil šanse da može do nekakvog preokreta. Prednost je rasla sve do maksimalnh +28 (96:68), na tri minuta do kraja.
Trojkama Di-Džeja Silija, Budućnost je izbegla pravu rezultatsku katastrofu, ali i završila takmičenje u regionu ove sezone.
Panter je meč završio sa 30 postignutih poena, Zek Ledej je dodao 16, Rade Zagorac 11, a Matijas Lesor 10.
U poraženoj ekipi istakao se Sili sa 20 poena (šest trojki), Kendrik Peri je dodao 15.
Partizan će igrati u velikom finalu i boriti se za šampionski pehar i plasman u Evroligu naredne sezone, a protivnika će saznati u ponedeljak, kada polufinalnu majstoricu igraju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija (19.00).
Finalna serija ABA lige počinje u petak, 27. maja, a igraće se do tri dobijene utakmice.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.