Raspored do kraja godine - Može li Partizan da uhvati priključak?

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspored do kraja godine - Može li Partizan da uhvati priključak?

Remi u Nišu omogućio je Partizanu da pobedom nad Dinamom smanji zaostatak za vodećim dvojcem. Mogu li crno-beli da se vrate u borbu za titulu pre odlaska na zimsku pauzu?

Derbi 17. kola Super lige Srbije završen je nerešenim rezultatom, a nakon nedeljnog duela u Humskoj postalo je jasno da je od remija u Nišu najviše profitirao Partizan.

Bodovna razlika između vodeće Crvene zvezde i drugoplasiranog Radničkog ostala je ista kao i pre 17. kola (9 bodova), >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali je zato Partizan prišao vodećem tandemu na minus 11, odnosno minus 2!

Do odlaska na zimsku pauzu biće odigrana još četiri kola, što znači da u igri ostaje još 12 bodova, a raspored je takav da crno-beli imaju čemu da se nadaju.

Ukoliko uspešno "preguraju" neugodno gostovanje u Lučanima, fudbaleri Partizana u poslednja tri kola jesenjeg dela takmičenja imaju povoljniji raspored u odnosu na protivnike, a pritom neće izlaziti iz Beograda.

Reklo bi se da najteži posao očekuje niški Radnički. Drugoplasirani tim na superligaškoj tabeli mora na dva uzastopna gostovanja i to "fenjerašu" Dinamu i ekipi Voždovca. Radnički zatim dočekuje Spartak ŽK, a u poslednjem kolu čeka ga najteži od naredna četiri susreta, duel sa Napretkom u Kruševcu.

Aktuelni šampion na domaćem terenu igra protiv Voždovca i Naretka, a gostovaće Spartaku i Čukaričkom.

Na osnovu rasporeda reklo bi se da postoji prostor da se Zvezda i Radnički "sapletu" u nekom od naredna četiri kola, ali će Partizan morati da bude fokusiran na svoj primarni zadatak, a to su četiri pobede iz poslednje četiri utakmice u 2018. godinu.

Ukoliko crno-beli budu dobili sve četiri utakmice, utisak je da bi na zimsku pauzu mogli da odu sa manjim zaostatkom u odnosu na Crvenu zvezdu, ali i da preskoče Radnički i vrate se na drugu poziciju na tabeli.

Raspored do kraja godine:

18. kolo

CRVENA ZVEZDA - Voždovac

Dinamo - RADNIČKI NIŠ

Mladost - PARTIZAN

19. kolo

PARTIZAN - Zemun

Spartak ŽK - CRVENA ZVEZDA

Voždovac - RADNIČKI NIŠ

20. kolo

RADNIČKI NIŠ - Spartak ŽK

CRVENA ZVEZDA - Napredak

Rad - PARTIZAN

21. kolo

PARTIZAN - Mačva

Čukarički - CRVENA ZVEZDA

Napredak - RADNIČKI NIŠ

Jesenji deo sezone biće okončan 15. decembra, a nastavak takmičenja planiran je za 16. februar, osim ako vremenski uslovi ne budu stopirali početak drugog dela sezone.

Nakon zimske pauze biće odigrano još devet mečeva u ligaškom delu takmičenja, među njima će biti dueli Crvene zvezde i Partizana, odnosno Partizana i Radničkog, tako da bi bilo pretenciozno pričati o tome kako je borba za titulu završena i kako Zvezda već u januaru može da stavi šampanjac na hlađenje.

Da podsetimo da će nakon tridesetog kola doći do podele bodova, a kada bi se taj proces obavio u datom momentu Partizan bi za Radničkim imao bod, a za Crvenom zvezdom šest bodova zaostatka.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.