Protiv Partizana u praznoj Humskoj sam odigrao najbolju utakmicu u karijeri

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 18:08

"Protiv Partizana u praznoj Humskoj sam odigrao najbolju utakmicu u karijeri"

Bivši španski fudbaler Tonjito prisetio se utakmica protiv Partizana iz sezone 2002/2003.

Tada je u dresu lisabonskog Sportinga igrao protiv crno-belih u okviru Kupa UEFA, a dvomeč je ostao upamćen po produžecima na praznom stadionu u Humskoj.

U prvoj utakmici u Lisabonu Partizan je slavio sa čak 3:1 protiv tima za koji je tada igrao Kristijano Ronaldo, da bi u revanšu Sporting uzvratio istom merom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ušlo se u produžetke u kojima su Dejan Živković i Damir Čakar sa dva gola obezbedili prolaz "parnom valjku".

"Bila mi je to jedna od najboljih utakmica u karijeri. Prvo sam postigao gol za 1:0, a onda sam asistirao Kontrerasu za 3:1. Time smo dostigli minus iz Lisabona i otišli smo u produžetak“, prisećao se Tonjito u izjavi za "Abolu".

Partizan je tada bio kažnjen od strane UEFA, jer je u meču protiv minhenskog Bajerna u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona neko sa južne tribine pogodio Olivera Kana kovanicom u glavu.

"Mislim da je Partizan bio kažnjen od strane UEFA i kapije su morale da budu zatvorene. Igrao sam mečeve na kojima je bilo malo gledalaca, ali ovakav kao u Beogradu, nikad više".

"Utakmica je bila neobična, jer su tribine bile prazne. Čuo se eho sa svih strana, kako igrači pričaju jedan s drugim, kako se dovikuju, kao i od udaraca po lopti. Nisam mogao da se naviknem, nikada pre toga nisam ni gledao utakmicu na kojoj nije bilo navijača. Upravo zbog toga, kao i činjenice da smo igrali 120 minuta, taj meč sam jako dobro upamtio“.

Sada se ceo svet susreće sa situacijom u kojoj će se utakmice igrati bez prisustva publike.

"Činjenica je da nismo imali osećaj da igramo evropsku utakmicu, jer smo mi u Lisabonu navikli da igramo pred krcatim tribinama. Bilo je čudno, ali ništa više od toga. Nije izostanak publike uticao da ne prođemo dalje“, zaključio je Tonjito.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.