Petarda Zvezde u Lučanima, Partizan ubedljiv protiv Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2021, 13:05

"Petarda" Zvezde u Lučanima, Partizan ubedljiv protiv Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost 5:1 (1:1) u Lučanima posle preokreta u 17. kolu Superlige Srbije.

Crveno-beli su nakon sporog starta i primljenog gola, uspeli da povežu redove, dokažu kvalitet i do vrha napune mrežu domaćina. Aleksandar Kataji obeležio ovaj duel sa tri gola u mreži Mladosti.

Stanković: Preokret u pravom trenutku

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković bio je zadovoljan posle trijumfa u Lučanima.

"Opet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedna teška utakmica za nas. Dosta loše smo se adaptirali na teren i igru protivnika, ali najbitnije je da smo uspeli da izjednačimo i vratimo utakmicu onako kako smo želeli. Popričali smo u svlačionici i u drugom delu igre izašli dosta direktnije i organizovanije i za jako kratko vreme uspeli da preokrenemo rezultat", rekao je Stanković za klupski sajt.

"Protivnici su uvek motivisani kada igraju protiv nas, kao što ste i danas mogli da vidite. Ne mogu sve utakmice da se dobiju od prvog minuta, ali treba biti strpljiv kao što sam rekao na konferenciji. Čestitam momcima i hvala navijačima na fenomenalnoj podršci", zaključio je Stanković.

Posle uvodnih minuta Mladost je povela u osmom. Prvi pokušaj Bojovića, Popović je uspeo da zaustavi, ali se lopta odbila do istog igrača, koji iz drugog pokušaja postiže pogodak.

Zvezdi je dugo trebalo da poveže redove. U međuvremenu domaćin je stvorio još nekoliko prilika ali je odbrana crveno-belih bila na mestu.

Potom je Zvezda preuzela terensku inicijativu i krenula sa svih pozicija ka golu Mladosti. Propušteno je nekoliko stopostotnih prilika, da bi u 30. minutu Katai doneo izjednačenje.

Ben je sa desne strane uputio povratnu, Katai je prihvatio loptu, prebacio je na levu nogu i sa 11 metara poslao je u gol.

Nastavila je Zvezda sa napadima, stvarala šanse, Mladost je pretila uglavnom iz kontranapada, ali do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

Nastavak je doneo silovitu Zvezdu, koja je prosto samlela protivnika. U 54. minutu Kataji je ponovo upisao u strelce. Kanga je iz prekida centrirao najviši u skoku bio je Kataji i glavom poslao loptu u mrežu.

U 59. minutu na semaforu je stajalo 1:3. Ovog puta je Kataji uputio povratnu loptu do Kange, koji sa oko 18 metara snažnim i preciznim udarcem pogađa gol.

Samo dva minuta kasnije Crvena zvezda dolazi i do četvrtog gola. Ben je uposlio Ivanića, koji je zahvatio loptu glavom. Golman Metalca je uspeo da je zakači, ali je ona dobila čuda efe i završila u mreži.

Kataji se po treći put upisao u listu strelaca u 65. minutu. Nakon kontre Gajić je uposlio Kataija koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Kostićem izašao kao pobednik.

Zvezda je potom umirila tempo, stvorila još nekoliko stopostotnih prilika, ali nije bilo promene rezultata.

Fudbaleri Partizana ubedljivi protiv Vojvodine

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Vojvodinu 4:1 (2:0) u Humskoj u derbiju 17. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su nova tri boda obezbedili već u prvom poluvremenu kada su golovima Danila Pantića u 35. i Kvinsija Meniga 42. minutu poveli sa 2:0.

Novosađani su na startu drugog dela smanjili na 2:1, kada je Veljko Simić pogodio u 48. minutu, a tačku na trijumf Partizana stavili su Rikardo Gomeš u 79. minutu i Miloš Jojić 180 sekundi kasnije za ukupnih 4:1.

Izabranici Aleksandra Stanojevića na pravom mestu na tabeli Superlige imaju 47 bodova, dok je Crvena zvezda druga sa 41 bodom.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.